Vandrende fremmedlegeme i kroppen etter stikkskade?

Spørsmål

ble knivstukket juni 09,kontaktet politi og de kom,jeg hadde da et lite stikk på hø. skulder,ytterst av krageben,det blødde omtrent ikke,så politiet stripset såret igjen og satte på plaster,etter jeg spurte om de kunne kjøre meg til legevakt.uker etterkant ble det en/to hvite kuler som klødde,det begynte å bli sårt,og utpå høsten var det omtrent trekantformet sår like ved stikkområdet.jeg kontaktet min fastlege etter at jeg oppsøkte legevakt fordi venner ba meg oppsøke lege,da de var bekymret,for såret som jeg hadde gått med fra året før.legevakt avviste meg og sa d var fastlegesak,det var ikke noe de kunne gjøre for å hjelpe.det var i januar.jeg var da bekymret for infeksjon,jeg vet det vandrer dette fremmedlegeme som er tuppen av en messingbrevåpner.og uten hell med egne forsøk på å fjerne det,så oppsøkte j min lege feb/mars,han henviste meg til rtg. av hø. skulder.og rtg legen syntes det var dumt at det bare var hø.skulder som skulle sjekkes,for det var ikke noe fremmedlege på bildene,men et betydelig arrvev spesielt skulderparti,men også i arm og hand,som ble tatt med UL.denne legen opplyste meg i at fremmedlegemet vandret i kroppen.men når jeg kontakter min f.lege for videre etter rtg. kommer jeg til time,og starter timen med å si ,,æ trur æ bli gal..."da sier legen,oppgitt og irritert:Psykose!alt kommer av mitt amfetaminmisbruk påstår han,på den tiden hadde jeg hverken bruk eller misbruk av noe slags amfetaminer.så i fortvilelse slår jeg bestemt i bordet sint og utbryter min fortvilelse uten imøtekommelse.jeg blir bedt om å gå,går selvsagt,for hjelp fikk jeg heller ikke der.jeg blir gal av hele tiden bli forstyrret av det som prøver å komme ut av kroppen.folk har vanskelig for å forstå hva som feiler meg,og jeg begynner å lure selv.hva skal til for å få hjelp å fjerne et fremmedlegem,flere har rådet meg i å gjøre et snitt like bredt som selve messingbiten er,skal ikke en lege kunne hjelpe meg med det?mye tid har gått med til plagene som er og har vært.HJELPRelevante sykdommer/medisiner: (AD/HDdiagnose med medisinsk behandling bakgrunn har jeg)derfor min lege konklurderte i amfetaminmisbruk,nermere sagt meta,noe som ikke stemmer.han mente da at pga meta,var jeg i en psykose som fikk meg til å innbille meg det problem jeg oppsøkte han for.uhørt at en allmenlege uttaler seg i d hele tatt om min psykiske tilstand.jeg har ikke vært hos han siden jeg tok abort juli 2005,

Kvinne, 26 år

Svar

Hei og takk for ditt spørsmål.jeg vil foretrekke å holde meg helt borte fra det som har med ditt stoffbruk å gjøre, og heller vurdere hva som kan gjøres/er gjort med stikkskaden.

For det første er det riktig at de ikke er en legevaktssak når du kommer for en bekymring som har vart over tid, legevakten skal ta seg av øyebikkelig hjelp, resten blir en fastlegeoppgave.

Nå har du ikke nevnt noe om det var brukket noe av kniven du ble stukket med, og derfor blir et bare en antakelse du har at det vandrer et fremmedlegeme rundt i kroppen.
Jeg synes det som har blitt gjort, nemlig å ta et røntgenbilde av skulderen der du kjente hevelse, er en riktig undersøkelse, og dersom dette bildet ikke viser noe, er det liten sannsynlighet for at du i det hele tatt har et fremmedlegeme i kroppen.
Om det så allikevel skulle være at et "fremmedlegeme skulle være på vandring", er dette heller ikke noe man skal gjøre noe med, dersom det
ikke feks skulle lage en betennelse i underhuden.

Jeg foreslår at du foreløpig prøver la tanke på et vandrende fremmedlegeme i kroppen ligge foreløpig, og for all del ikke forsøke å lage noe snitt for å åpne selv. Dersom du er virkelig sterkt i tvil om din fastleges vurdering, er det absolutt tilatt å be om henvisning til annen lege for å få en "second opinion".
Vedr. arrdannelser i arm og skulderregion:har du på noe tidspunkt drevet med sprøyter/stoff, så vil dette kunne være medvirkende til at du får lokale årebetennelser, som kan etterlate seg arrdannelser