Utbrent til jul?

Spørsmål

Hei jeg er an 18 år gammel jente som går 3 år på videregående skole. I alle år har jeg jobba som en gal for å oppnå gode karakter osv. Nå begynner det å nærme seg jul og jeg føler meg så utbrent å utslitt. Jeg orker ingentint. Jeg kommer hjem å legger meg og mange ganger sover jeg til neste morgen når jeg må på skolen igjen. Orker ikke å gjøre lekser lenger, føler meg helt utmatta og kravene er så store for lille meg. Jeg er vanligvis strek men jeg orker snart ikke mer, vurdere å slutte på skolen. Viss jeg går med dette på skolen, kan jeg få noen dagers sykemelding, slik at jeg kan få samla krefter til nye økter? helgene er så korte og jeg bruker dem til å få gjort leksene jeg ellers i ukene ikke får gjort fordi jeg sover så mye. I juleferien må jeg skrive særemne så jeg får ingen krefter der heller. Hva synes du?
Takker for svar, hilsen ei svært utbrendt skolejente

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er helt klart at du trenger en pause og en avkobling fra det kjøret du har hatt den siste tiden. Du må tenke gjennom om det er nødvendig å jobbe så mye som du gjør, om du kanskje må fire litt på kravene til dine egne prestasjoner og prioritere din psykiske helse istedetfor? Kan det være at du må sette av tid som er strengt definert til deg selv og din psykiske helse?

Du kan sikkert få noen dagers fri fra skolen, men du kan jo ikke sykemeldes i og medat dette ikke er en jobb. Det du blir hengende eter må jo også tas igjen. Kanskje du har en forståelsesfull lærer som kan slakke litt på kravene til deg en periode slik at du ikke går på en stor smell?

Hvis du synes dette virker håpløst vanskelig skal du snakke med noen som kan gi deg gode råd. Det kan være læreren din, foreldre, legen din eller kanskje en rådgiver på skolen.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn