Tanker uten fotfeste i virkeligheten

Spørsmål

Læreren satt på plassen min ein dag når vi skulle holde presentasjoner. Eg hadde ein pakke med gifflar i sekken min det var to giflar igjen i. Eg er redd for att han har tatt ein giffel og puta noko medisin eller noko som senker forbrenningen min oppi den eine giffelen. Eg åt den eine giffelen etterpå og no er eg redd for att da har øydelagt/senka forbrenningen min. Trur du att eg ville ha merka viss han hadde knust ei pilla og putta da inn i giffelen? Hvis ein hadde gått på medisin som senker forbrenningen går forbrenningen tilbake til slik han var før når du slutter på den? Kan medisin som senker forbrenningen eller øker fettlagringen gjøre utslag viss du har fått i deg ein dose? Har ikkje hatt lyst til å spise etter dette fordi eg er redd for att eg legger på meg.Har tenkt på dette heile tida siden det skjedde. Håper du kan gje meg eit svar.

Mann 17

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Her har jeg bare ett eneste valg, og det er å være helt ærlig med deg:

De tankene du her deler med oss, har ingenting med virkelighet å gjøre, og ingenting av det du har tenkt, kan under noen omstendighet skje i virkeligheten. 


For det første gjør ikke lærere slik, for med hvilken hensikt skulle det være? Folk vil deg jo ikke vondt, men her høres det ut som at du har tanker som heller i den retningen, altså det som er mer over i paranoide tanker.  Det at du faktisk tenker slik, gjør meg bekymret, og jeg synes du skal oppsøke lege og fortelle ting akkurat slik du har gjort her. Ta også med deg en utskrift av spørsmål og svar her, og gi det til legen, slik at han/hun kan lese det vi har snakket om her.

Det at du nå knapt tør spise pga slike tanker som ikke har med virkelighet å gjøre, gjør meg ytterligere bekymret, og øker grunnen til å oppsøke lege nå.


Og for det annet finnes det ingen medisiner som kan "senke forbrenningen" slik du tenker at det gjør. Det finnes medisiner mot høyt stoffskifte, men de virker slett ikke som en engangsdose.


Du må sikkert ha det fælt nå, med slike tanker, og du må love meg og deg selv at du gjør som jeg sier nå, og oppsøker lege for disse tankene, for slik skal du ikke tenke. Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-