Sønnen vår så oss!

Spørsmål

Hei! jeg vet ikke hvem jeg skal snakke med om dette, så dere virker som et ok alternativ...Jeg og min samboer gjennom 10 år har en sønn sammen. Han er 7 år. Her om dagen, ville vi kose oss litt, slik som voksne ofte gjør. Vi låste døren, og regnet med å få ti minutter i fred. Desverre hadde vår sønn funnet en nøkkel til døren, og kom overraskende inn på oss. Han spurte høyt hva vi drev på med, og jeg ba han rolig om å lukke døren med en gang. Desverre så ham vel mere enn ønskelig, og dette bekymrer meg meget. Jeg pratet rolig med han med en gang jeg kom ut, og forklarte så godt jeg kunne at det ikke var noe farlig, og ingen var sinte på han osv... Videre prøvde jeg og fortelle at dette er vanlig hos voksne som er glade i hverandre, og har lyst til å kose seg litt. Det virker som han tok det pent, og han sa han ikke var redd, (eller at det var litt ekkelt) for det han så. Jeg sa og at han måtte prate med oss om dette hvis han ville når som helst. Med andre ord, vi har alltid prøvd og unngå å ha sex, før han sover dypt i sin seng på eget rom, men denne gangen gikk det desverre ikke som planlagt. Jeg synes dette er vanskelig og takle, og er veldig redd for hvilke psykologiske reaksjoner han kan få av det han så...
Han virker upåvirket for øyeblikket, men hva med senere?? Har desverre ingen å snakke med dette om, hverken venninder med barn selv, etc..
Er dette krise, eller vil han bare glemme det..?? Svar ønskes!! Hilsen mor.

Kvinne, 28 år

Svar

Hei!

Jeg tror ikke du skal være så bekymret for dette! Dere har gjort en naturlig ting som kjærester gjør, noe som dere ikke skal skamme dere over eller ha skyldfølelse for. Jeg kan ikke tro at sønnen deres kan ha fått noe signal fra dere om at dette var fælt eller skummelt eller synd eller skam. Du har reagert slik jeg tror er riktig; å være åpen og ikke lage hemmelighetsskremmerier rundt den naturligste ting i verden.

Det er slett ikke sikkert at sønnen deres skjønte så mye av det, men hvis dere viser at dere ikke gjorde noe galt og at det var noe fint og godt som voksne gjør, så vil han ikke oppleve dette som en krise.

Husk også på at barn vet litt av hvert selv om de er bare 7 år, det er mange som har hørt litt av eldre søsken og skolekamerater, om det motsatte kjønn og sex. Er det ikke fint at han kan skjønne at dette ikke er farlig eller unormalt, men noe to mennesker kan gjøre sammen og ha glede av det?

La sønnen din selv komme med spørsmål fremover, du behøver helt sikkert ikke å berolige ham noe mere!

Lykke til!