Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Psykiske problemer

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan en går frem for å få time til psykolog? Vi bor på et relativt lite sted så det er ikke mange som driver privat med terapi osv. De jeg finner på nettet står det kun et telefonnr på. Kan jeg ringe og bestille for mannen min? Eller må han gå til fastlege og bli henvist? Jeg mener han trenger hjelp til å meste stress, sinne og rastløshet og det tærer på forholdet. Han er også enig at det kan hjelpe å snakke med noen, enten alene eller som par. Men vi vet ikke hvor eller hvordan vi går frem?

Mann 37
Svar

Hei

Nå er ikke jeg psykolog men psykiater. Forskjellen på disse to er at psykiatere også er leger. Men vi driver begge med behandling av psykiske problemer og psykisk helse. Nå er det slik at mange både psykologer og psykiatere driver privat praksis, og har ikke støtte fra det offentlige. Og en god del driver med såkalt avtale, der det offentlige dekker en stor del av honoraret. De siste må du ha henvisning fra fastlege for å komme til. Hva som er best er personavhengig . men også økonomisk fordi de private er dyrere. Men der kan du altså kontakte direkte selv pr. telefon eller mail. Men jeg tenker i den situasjonen dere er, så er det kanskje best å snakke med fastlegen og be om råd hvilke psykologer som er tilgjengelig i nærheten av det stedet dere bor, og få hans/henns hjelp til å søke og finne den beste og mulig tilgjengelige. 

Det er dessverre ikke alltid lett å få time på kort varsel, da det er stor pågang hos disse. Men det finnes også Familievernkontorer rundt i hele landet som har gode behandlere i forhold til psykiske problemer og samliv, og der det er ofte lettere å få time. Snakk med legen din om dette alternativet.