Psykiske problemer etter vold

Spørsmål

heisann lommelegen.
jeg har et ganske stort problem.du skjønner det at broren min var så uheldig å bli utsatt for vold for ca. 4 mnd. siden. han er sterkt plaget av dette,og har veldig depressive tanker. har prøvd å få hjelp hos psykolog o.l,men alt er opptatt - eller lange ventelister. han sliter med selvmords tanker,og klarer ikke å gåigjennom en hverdag uten å tenke på dette. syns skikkelig synd på han.det er vondt å stå på sidelinjen å ikke kunne få gjort noe.han spiser nesten ikke,og han drikker store mengder alohol i helgene. (hverdagene jobber han)

føler at dette er et stort problem for både meg og familien.

håper på svar!

Kvinne, 15 år

Svar

Din bror trenger hjelp! Men han har ikke fått slik hjelp, og du har vanskeligheter med å finne frem til hjelpen. Men når han har selvmordstanker og ikke får i seg mat, men masse alkohol, da må man finne løsninger. Hvilke løsninger som er mulige, vil være avhengig av hvor i landet du bor.

Ta kontakt med lege, han vil i alle tilfelle vite hvor der finnes en psykiatrisk poliklinikk med et øyeblikkelig hjelp ansvar. Kanskje finnes der psykolog eller psykiater som har mulige timer for pasienter som haster. Men lege på stedet vil vite dette. Dersom alkohol er et stort problem, kan det tenkes at Blå Kors eller liknende er stedet, som kan gi ham hjelp?

Men det synes som om vi er enige om dette: broren din må ha hjelp. Kanskje klarer han ikke å finne frem til dette selv. Da må du ikke gi deg før han får faglig assistanse. Lange ventelister burde ikke stoppe dere i forsøket på å få en rask vurdering.