Panikkanfall?

Spørsmål

Hei, jeg er en mann på 25 år. Føler det er vanskelig å forklare men skal prøve så godt jeg kan.
Det startet en dag i Januar da jeg ble syk, ikke noe mer enn at jeg hadde feber og var veldig kvalm og mye slim i halsen. Men etter det har jeg begynt å se "dårligere", Uklart syn og noen ganger føler jeg at verden går fortere enn det jeg klarer å oppfatte. Det har også vært endel perioder der jeg har hatt høy puls og vært veldig svimmel. Det har vært to tilfeller der jeg hadde 140+ i puls og alt gikk i svart, føltes ut som om jeg skulle besvime, så jeg måtte sette meg ned i en butikk.

Har vært hos legen og tatt blodprøver og urin prøve og prøvd å forklare problemet til han. Han konstaterte at jeg hadde høy puls og så jeg måtte kontakte han igjen hvis det fortsatte slik. De fant ikke noe galt med blodprøven eller urinprøven.

Men jeg syntes det er utrolig ubehagelig å gå å føle det slik at jeg ikke er meg selv. Føler meg "høy" og svimmel ganske konstant. Sliter også litt med å fokusere og konsentrere meg. Har også vært å sjekket synet men fant ikke noe som helst.
Jeg er redd det kan være noe mer alvorlig.

Svar

Hei! Du beskriver symptomer som ikke gir grunn til bekymring for alvorlig sykdom. Stress og bekymring for alvorlig sykdom gir ofte hjertebank. Uklart syn og følelse av at verden går fortere enn hva du klarer å oppfatte, kan også sees ved panikkanfall. . Mye av plagene kan således forklares ved angstanfall/panikkanfall. Det er fint at fastlegen din har utredet deg med diverse blodprøver som stoffskifte, blodprosent mm og øyekontroll. Om man ikke finner noe ved klinisk undersøkelse er det mest sannsynlig at disse plagene er forbigående og ytterligere utredning ikke vil være indisert. Snakk gjerne med fastlegen din om dette om du føler at det ikke ble gjort grundig undersølelse og om symptomene kan være relatert til panikkangst.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-