Nummenhet i hånd

Spørsmål

Min sykehistorie: de to siste ukene har jeg først vært forkjølet, deretter press i panne, hodepine og ny nesetetthet. Opplevde også nummenhet på en side av ansiktet. Har også en infeksjon i en tann på samme side som nummenheten satt. Nummenheten i ansiktet er nå borte. Jeg var redd for svulst, slag og alvorlige ting. Vært hos to leger og skrevet inn her. Alle sa det trolig skyldtes bihulebetennelse + evt tanninfeksjon. Lider også av ekstrem helseangst. Og er nå inne i en dårlig periode med denne. Har trodd jeg har hatt mye alvorlig de siste mnd. Formen er nå bedre og nummenheten borte i ansiktet. Opplever nå derimot at på samme side er jeg nummen i hånda. Vært det i 5-6 dager. Det føles vondt/ømt i mellom tommel og pekefinger når jeg drar tommelen tilbake. Hånda er ikke lam, men den prikker. Skal sies det er denne hånda jeg alltid holder tlf med og den bruker jeg svært mye. Kan nummenheten skyldes at jeg likevel faktisk hadde et slag/eller svulst? Kan det skyldes telefonbruk? Kan det skyldes angst? Eller kanskje MS? Litt rart jeg er nummen i hånda på samme side som jeg hadde andre plagene, kan de ha oversett slag eller lignende? Ingen har ment CT, mr osv er nødvendig da alt skyldtes bihulebetennelse.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Nummenhet er et sjeldent symptom på slag. Slik du beskriver hendelsesforløpet, er disse symptomene ikke utrykk for hjerneslag. De øvrige symptomene som du nevner er i bedring og det styrker antagelse om bihuleplager/tann. Derfor har dette ikke noe med hjerneslag å gjøre. Bruk av telefon eller armstilling over tid, kan medføre senebetennelse eller irritasjon som kan gi nummenhet. Det er ihvertfall en sannsynlig årsal. MS kan debutere med akutt nummenhet i et område f eks arm. Men i dette tilfellet har man en sannsynlig forklaring på plagene og jeg ville endret holdning og bruk av telefon for å se om plagene blir borte. Angst kan gi nummenhet i områder. Telefonbruk i seg selv (stråling mm) kan ikke forklare nummenhet. Jeg forstår at symptomene plager og bekymrer deg, men det er viktig at du også retter fokus på angsten og søker hjelp til å håndtere denne. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-