Min søster drikker

Spørsmål

Heisann, Søkte på nett, og fant deg,
Jeg har en søster som er huff det er vanskelig og skrive, men hun drikker for mye,alt for mye, hun har mann og barn og et ytre perfekt liv.Hun drakk oxo før alt dette skjedde, men ikke så mye som nå.
Jeg har vært mye syk, hun har alltid vært der som beskyttende søster.Jeg er kjempe glad i henne, men vet ikke hva jeg skal gjøre nå.
I vår jeg ble kalium forgiftet og fikk hjertestans. H.L.R.ca3,5t aspirasjons pnevmoni. jeg har fått en agnostisk skade.
Den er liten , men det har vært veldig vanskelig for alle i familien, vi er få.Men de vi har alltid tatt godt vare på hverande, nå ser det ut til at min kjære søster,trenger mest hjelp,en gang biter vel alle i gresset.
Det jeg lurer på er hva kan jeg gjøre, har tenkt og dra dit, en dag til uken, og spørre henne rett ut, si at det bekymrer meg, og at vi må prøve og finne en måte ut av det for henne, Når jeg var hjemme sist sa mannen hennes at det var mye nå.
Vet ikke om barna merker det, men det gjør de sikkert, de begynner og bli store.Har du noe net adr du kan annbefale?
Nå må jeg forsøke og være den ''store''..vi går alle og venter på det rettslige som kommer etter den saken og det blir vist nok stort.Sier de som har greie på det.
Hilsen Lillesøster
Ps, ville oxo sette pris på noen linker vet jo at det er mange som har samme problemet

Relevante sykdommer/medisiner: allkeholisert famillie medlem :(

Kvinne, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Slik jeg forstår deg vil du ha noen tips om hvordan du skal takle din søsters sannsynlige alkoholisme.

Dette er et svært vanskelig tema.
Spesielt fordi din søster i utgangspunktet kan gjøre som hun vil, å drikke alkohol er jo ikke forbudt. Hennes helse er på en måte hennes eget ansvar og problem. Det er likevel opplagt at ingen mennesker lever isolert i verden og hennes handlinger lager problemer og bekymringer for deg, mannen hennes, barn, arbeidsplass osv.

Derfor er det bra at du vil engasjere deg og støtte henne, helst slik at hun kan slutte å drikke.

Her er det igjen ingen klar oppskrift på hvordan slikt gjøres, men det er viktig at problemet kommer frem i lyset og ikke er noe som det ties om i familien og omgangskretsen. Din søster må innse at hun har et problem, at hun ikke kan holde det skjult, at dere rundt henne oppfatter det som et problem og at dere ønsker å hjelpe henne.

Til å begynne med kan du eller mannen hennes, eller begge sammen, snakke med henne og sondere om hun erkjenner problemet eller ikke. Gjør hun det, kan dere kontakte legen hennes og komme igang med terapi, enten i form av samtaler med lege, psykolog eller i et mer formalisert avvenningsopplegg. Jeg synes legen hennes kan hjelpe til med å vurdere dette for å se hva som er mest hensiktsmessig opplegg og alvorlighetsgrad.

Hvis hun ikke erkjenner problemet og avviser at hun drikker for mye, er det straks mer problematisk. Dere kan neppe tvangsavvenne henne og hvis hun ikke mener hun har et problem er det lite dere kan gjøre. Hun må ha en viss grad av selvinnsikt selv for å komme i gang med å løse dette problemet.

Her er noen linker:
http://www.alkokutt.no/index.shtml
http://www.mentalhelse.no/
http://www.helsenytt.no/artikler/kvinner_alkohol.htm

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn