Jeg vil ikke være homofil!

Spørsmål

Jeg har vel med tiden kommet fram til at jeg er homofil noe jeg ikke kan slå meg til ro med. Jeg vil ikke være det. Jeg lurer på om det er mulig å behandles for det. Kan en ta hormonpiller for å bli mer kjønnslig intresert overfor det motsatte kjønn ?

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette var et vanskelig spørsmål! Spørsmålet om hormonpiller kan jeg enkelt besvare; Nei, det finnes ingen medikamenter som gjør deg mer eller mindre homofil eller heterofil.

Om du kan behandles? Det var et mye vanskeligere spørsmål å svare på. Jeg lurer litt på hva som gjør at du stiller det spørsmålet.
Det er nok noen som mener de kan behandle homofili, enten gjennom samtaler med psykolog eller via bønn. Jeg tror ikke på noen av delene.

Men hvorfor spør du om dette? Vet du helt hva du føler om din legning? Er det omgivelsene rundt deg som ikke aksepterer din homofili, eller er det du selv som ikke kan akseptere deg selv?

For mange er det en lettelse den dagen de innser at de er homofile, på det tidspunkt skjønner de mye av sine egne, vanskelige følelser. Men jeg tror ikke det er en lett tilværelse å være homofil, det er nok mye følelser, arbeid og anstrengelser som må til før en blir akseptert og godtatt.

Er det dette du er redd for?

Jeg tror det kan være bra for deg å få snakke med noen om disse følelsene, ikke for å "omvende" deg i en eller annen retning, men slik at du kan sortere dine tanker rundt emnet. Kan du snakke med en lege du stoler på? En venn eller en venninne?

Jeg ønsker deg lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-