Jeg har vært utro - hva skal jeg gjøre?

Spørsmål

Hei. Jeg veit ikke om det er riktig å henvenne seg til en lege med mitt problem, men jeg prøver. Jeg har vært sammen med kjæresten min i 2 år, men desverre så har jeg vært utro med han i helga, med en gutt som jeg syntes er veldig kjekk og olreit og 12 år eldre enn meg. Jeg har fryktleig dårlig samvittighet for det å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger... Help me

Kvinne, 18 år

Svar

Hei!

Jeg er heller ikke helt sikker på om jeg som lege kan gi deg bedre råd enn andre om dette.

Du må nok tenke nøye gjennom det som har skjedd og finne ut av om det som skjedde i helgen var en engangsaffære eller om du ønsker å gå ut av forholdet du er i og satse på den nye gutten.
Hvis dette var en engangsaffære må du så vurdere om du skal fortelle partneren din om dette eller ikke. Ærlighet er viktig i et forhold, men du må vurdere om en slik informasjon vil være ødeleggende for forholdet ditt eller ikke.

Uansett er dette svært vanskelig, og jeg tror kanskje det vil være nyttig for deg å diskutere det med noen du kjenner godt og stoler på, som kan gi deg råd ut fra kjennskap til deg og partneren din. Har du en god venninne du kan snakke med? Et familiemedlem?

Jeg håper du finner ut av dette, jeg vil råde deg til å tenke nøye gjennom alternativene uansett hva du bestemmer deg for!