Jeg er SÅ slapp!

Spørsmål

Jeg mangler helt motivasjon, til ALT! Jeg har alltid vært blid, positiv og fornøyd. Nå er jeg helt tiltaksløs, og i tilegg det som jeg kaller god gammeldags deppa. Det har ikke skjedd noe som burde tilsi at jeg burde være slik. Det vært slik i lengre tid. Orker ikke gå på skolen, ikke aktiviteter. Jeg er bare hjemme. Før var jeg sports- og aktivitets idiot, alltid positiv. Lider jeg av depresjoner? Er motivasjonskurs noe for meg? Jeg vil bli den jeg var!

Kvinne, 24 år

Svar

Hei!

Det kan godt være at symptomene dine kommer av en depresjon. Det er vanlig å miste motivasjonen, miste evnen til å glede seg over ting, bli følelsesmessig ustabil, få problemer med apetitt, vekt og søvn, dessuten konsentrasjonsproblemer.

Imidlertid er det mange tilstander som kan gi et slikt bilde, og jeg synes du skal snakke med legen din om plagene dine. Jeg synes det ville være riktig å utrede deg blant annet med en del blodprøver for å se om det er mer "kroppslige" årsaker til slappheten.

Depresjon kan også "behandles", med alt fra samtaler, terapi, støttegrupper, medikamenter. Hva som er riktig kombinasjon for deg er vanskelig for meg å avgjøre, men din egen lege kan kanskje vurdere dette!