Ingen overskudd

Spørsmål

Jeg føler at kroppen min er konstant sliten, utmattet/svekket og føler jeg må anstrenge meg utrolig for vanlige oppgaver, på fritiden og på skolen. Kan av og til glemme ord jeg skal si, setninger jeg sier går i surr og ting folk sier glemmer jeg og må derfor spørre på nytt. Jeg er helt ferdig både fysisk og psykisk når jeg kommer hjem og hele dagen føler jeg at jeg måtte anstrenge meg, derfor blir jeg bare liggende i sengen når jeg kommer hjem fra skolen og gjør ikke noe annet. Føler jeg ikke mestrer noen dagligdagse ting som normalt sett går fint for andre mennesker og greier aldri å komme meg ut hvis noen spør om jeg vil være med på forskjellige ting. Ikke fordi jeg ikke vil, men rett og slett fordi jeg ikke greier.
Av og til er syn og hørsel veldig uklar og reagerer ofte på lys. Blir utrolig lett svimmel og kjenner trykk i blodårer og hjerne. Våkner veldig ofte av svette og varme om natten og føler det er 40 grader. Føler ofte en følelse av at hendene mine sover/en slags prikkete følelse i hendene og har hodepine. Sitter jeg for lenge i ro på skolen, må jeg opp og strekke på meg osv kjenner det blir for mye for hodet, greier ikke konsentrere meg og smerter i rygg og nakke oppstår. Noen dager kan jeg også tisse mye mer enn vanlig.

Varierer hva jeg kjenner mest av og det varierer dag for dag hva jeg føler. Som oftest har jeg det slik i en ganske lang periode om gangen, av og til mindre perioder også.

Er dette tegn på noe kronisk, eller en slags sykdom?
Har sjekket om jeg har mangel på vitaminer, jern og slike ting, men det er ikke noe jeg har mangel på.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg forstår at dette er slitsomt for deg. En forventer jo så mye mer både av en selv og omgivelsene. Har du hatt det slikt lenge? Oppstod det plutselig eller har det kommet gradvis? Ofte ser man en slik type utmattelsessyndrom etter kyssesyke, en type halsbetennelse. Det pleier å gå over, men kan ta tid. Flere måneder. Blodprosent, stoffskiftet og kjente korrigerbare tilstander må utelukkes. Det kan fastlegen gjøre, i tillegg til å ta prøve på gjennomgått kyssesyke. Jeg synes det er viktig at du får en grundig utredning av dette. Sammensatt vurdering av psykolog og øvrige instanser som gjerne kan gå via barneavdelingen på sykehuset. De har god kompetanse på slik utredning. Det er vanskelig for meg å komme med konkrete svar på årsak, men jeg er sikker på at du vil få den hjelpen du trenger. Kontakt fastlegen din som vil hjelpe til med henvisning

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-