Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvordan ordne time hos psykolog?

Spørsmål

Hei! jeg har to spørsmål. For det første så har jeg et skulderproblem som har pågått over en veldig lang periode. Etter min mening virker det som at begge skuldrene mine (spesielt høyre) klemmer nervene mine. Jeg er en aktiv mann, som trener ca. 4-7 ganger i uken, kommer helt an på situasjonene. Og det gjelder spesielt når jeg gjør øvelser hvor skuldrene mine går i en "kinky" posisjon (som f.eks. benkpress) eller når jeg løper (innendørs eller utendørs gjør ingen forskjell) at skuldrene mine får virkelig kjenne det. Har spilt håndball i mange år og kobler evt denne "skaden" til det, men det betyr jo ikke at det trenger å være rett. Det er i alle fall veldig irriterende. Spørsmål nr. 2. Jeg har mange venninner og venner som studerer psykologi. De sier det er "ventelig" å se en selv om man ikke har noen problemer, men jeg tenker ekstremt mye og litt for mye noen ganger. Det kan være alt fra A til Å. Min familie eller min mor, og jeg har et veldig åpent forhold. Hun og min storebror sier de tenker på mye hele tiden, og i dette tilfelle alt generelt. så.. for å bestille psykologtime er det mange forskjellige, men jeg er interessert i å kun snakke med en, for å få en start. er alt for mange valg å gi på nettet. for jeg har ikke depresjon, og heller ikke vansker med det de fremstiller på sine nettsider. Men jeg vet selv at selv om jeg har ekstremt gode folk rundt meg, både venner og familie, føler jeg meg alene, og tenker for mye på ting rundt meg selv og andre. Hvor henviser jeg meg da? Jeg er også student. Er det noen som har rabatter for studenter?

Mann 22
Svar

Hei.


Spørsmål 1, skuldre:

Her har du ikke stilt noe konkret spørsmål, så det blir litt usikkert for meg hva du ønsker informasjon om. Jeg kan naturligvis ikke si hva årsaken til smertene er, uten å undersøke deg. Men generelt sett er det i din unge alder grunn til å tro at det ikke er noe galt med selve leddet, altså i brusk og bein, som for eksempel slitasje / artrose. Derfor er det nærliggende å tenke at dette har med bløtvevet å gjøre, altså muskler / sener / slimposer mv. Slike ting kan ofte bedres med fysioterapi. Jeg tar for gitt at du gjerne skulle bli kvitt disse smertene, og det første du da må gjøre for å ta fatt på det, er å oppsøke fastlegen din for å bli undersøkt. Alt ut fra hva legen da kommer frem til, vil du kunne få anbefalt riktigst mulig behandling for dette.


Spørsmål 2, psykolog:

Mange mennesker vil kunne ha nytte og utbytte av å snakke med en psykolog, også uten å ha alvorligere psykisk lidelse eller spesifikke diagnoser. For meg så høres du ut til å være i den kategorien, og jeg anbefalere deg derfor å forsøke dette. Rent praktisk sett så kan en velge mellom å bestille time selv hos en privatpraktiserende psykolog, hvor du må betale timen selv, noe som er dyrere. Eller din fastlege kan henvise deg til offentlig psykolog, hvor du kun betaler egenandel. Det er imidlertid ikke helt gitt at du nødvendigvis vil få time der, da de prioriteter personer med psykisk sykdom. Det kan du snakke nærmere med legen din om.

Men siden du er student, så synes jeg du skal finne ut om det finnes tilbud om psykologsamtaler for studenter der du studerer, for det er det ofte. Hør med skolen om dette. Det ville sikkert vært den beste løsningen for deg, om det finnes. Jeg vet ikke noe om priser og rabatter for studenter, slik du spør om, men det vil du jo få svar på ifra den enkelte psykolog.


Håper svaret er til nytte for deg. Ha det bra.