Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hjertet i halsen

Spørsmål

Hei, jeg er en kvinne på 40 år som lurer fælt på hvorfor jeg har følgende symptomer; Ofte hodepine som går fra kjeven og opp i hodet, trykk i ørene, vondt i ørene. En slags hjertebank oppi halsgropa, kvalmende følelse og hjertet slår raskt og ekkelt oppi halsen. Gjerne i forbindelse med fysisk el psykisk stress. Av og til følelse av å besvime, men dette er sjeldent. Har hatt brystsmerter og ble for to år siden undersøkt for dette, det eneste dem fant var noe arrvev i ene lungen. Lurer på om jeg er hypokonder eller hva? Men symptomene overrasker og skremmer meg gang på gang, særlig det med hjertet i halsen. Mvh. Meg. Relevante sykdommer/medisiner: sovemedisin

Kvinne, 40 år

Svar

Hei! Takk for spørsmålene. Som du sikkert vet kan vi ikke stille noen diagnose uten å undersøke deg grundig. Noe annet ville være uforsvarlig. Det er imidlertid forståelig at du ønsker svar på såpass dramatiske symptomer som du beskriver i brevet ditt.
Hodepine og fra kjeven og opp i hodet, med trykk i ørene, kan tyde på at du har problemer med bihuler og øreganger. Ikke de klassiske bihulene som ligger fortil, men vi har bihuler andre steder også. Jeg synes at du bør få en ØNH- lege til å titte på dette problemet. Din fastlege kan henvise deg.
Du beskriver også en klassisk stress situasjon, med hjertebank og følelsen av at hjertet er i halsen. Derav uttrykket: ”å ha hjertet i halsen”.
Selvsagt kan dette en sjelden gang være et uttrykk for hjertesykdom, dersom du har disponerende faktorer som høyt blodtrykk, røyking, høy kolesterol og alder, men du nevner ikke noe om dette i brevet ditt og jeg vil derfor tro at det ikke er noe annet enn en normal reaksjon på mye stress.
Imidlertid synes jeg du skal la din fastlege gjøre en samlet vurdering av dette, siden du har passert 40 og det kan jo tenkes at det er ting som bør rettes på?
Kanskje det er på tide å stresse ned? Kanskje lære seg stressmestring hos en terapeut eller lære seg yoga, meditasjon eller tai chi på ditt lokale treningssenter? Mulighetene er mange og det finnes i dag mange gode alternativer.
Jeg håper svaret er til hjelp.
Lykke til videre!