Helseangst

Spørsmål

Kjære Alf Kristoffer! Jeg har helseangst, men også mange fysiske symptomer. Jeg hadde helseangst i 2015, men ble bedre etter psykologtimer. I mars i år kom det tilbake. Jeg har en baby på 10 mnd som våkner en del om natten og jeg ammer. Jeg har de siste mnd vært livredd for hjernesvulst, MS, ALS, føflekkreft og livmorhalskreft (sjekket for begge deler), tarmkreft og sikkert mer. I mai mnd fikk jeg bihulebetennelse og etter dette opplevde jeg enormt trykk i hodet daglig! Jeg ble så redd for svulst. Gikk til Volvat 6 ganger pga dette. Ble tatt blodtrykk, blodprøver, og noen fysiske tester. Som å gjøre bevegelser med armene, beina osv. Alt normalt. Jeg oppdaget også en prikk på hvite i øyet (legen lyste og mente det var et utspring fra en blodprøve og helt ufarlig) Etter dette har det tidvis gjort vondt i øyet. Noe legen også sier er angst. (MS symptom? Kreft symptom?) Har også hatt vondt i ribbeinet nederst. Dette sa legen var muskulært pga stress.Verken fastlegen eller legen på Volvat har ønsket å henvise til MR. Hodepinen sier de skyldes angst og spenningshodepine. Den siste uka har faktisk hodepinen endelig vært bedre! Men nå har jeg fått nye symptomer. Opplever det prikker/durrer i ene foten. At beinet er litt rart. Også følt meg nummen i ene siden av tunga/leppene. Og har også hatt leamus rundt ene øyet av og på i to uker. Og noe leamus ellers på kroppen også. Føler også jeg skjelver litt iblant. (Også angst sa legen) Nå er jeg SÅ redd for ALS. (Pappan til min mann døde av ALS for mange år siden) Eller MS. Legen sa bare at dette også var typisk tegn på angst. Kan det virkelig være det? Er du enig i det? For alt jeg nevner kan jo være tegn på alvorlig fysisk sykdom også.....men de vil ikke ta andre prøver. Jeg går nå til psykolog og samtaler hos fastlege. Men enn så lenge har jeg fortsatt mye redsel og mange symptomer. Tenker du ALS ut fra dette? Hvordan ville du utredet meg videre?

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! ALS er helt usannsynlig og det er ingen grunnlag for å utrede deg for denne sykdommen ut fra de symptomene du beskriver. Leamus, sutringet eller vibrering er vanlige plager som alle opplever i livet sitt flere ganger. Det gir ikke grunnlag for noen mistanke eller videre undersøkelser. Jeg forstår at du er plaget med helseangst, men behandlingen for dette er ikke unødvendige undersøkelser. Det vil tvert imot vedlikeholde angsten. Jeg er enig med legen din at symptomene kan forklares med angst. prikken som ble påvist i øyet er uten at jeg har sett det, lite trolig alvorlig sykdom. Hvis legen sier at det er ufarlig, ville jeg akseptert det svaret. Tilsvarende ribbenssmerten. noe av problemet ved helseangst er at man lytter og leter etter symptomer istedenfor det motsatte å neglisjere dem. Det gjelder å finne en balanse og i tillegg godta fagpersoners vurderinger. De har høy kompetanse og det er verdt å akseptere deres svar. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn