Har kjæresten min blitt misbrukt som barn?

Spørsmål

Hei..
Jeg er en gutt på 20 år som er sammen en jente på nesten 18 år, og det jeg lurer på er hvordan kan man merke om noen er utsatt for overgrep i barndommen??

jeg har en mistanke om hun har blitt utsatt for det,for når vi skal ha sex klarer jeg ikke å få "den" inn og ho begynner ofte å gråte.. og hvis jeg spør om barndommen hennes så gråter hun og vil ikke snakke om den.. Kan dette være tegn på overgrep som har skjedd før i barndommen hennes.. (jeg vet at hun ikke er jomfru så det er ikke det som er problemet)

Mann, 20 år

Svar

Hei, og takk for spørsmålet. Du lurer på en alvorlig ting, og jeg synes det er flott at du er bekymret for jenta di.
Men, jeg tror at du ikke bør trekke konklusjoner for raskt. Det at kjæresten din reagerer med følelser når dere skal ha sex, kan bety mange ting. Vi er sårbare og ofte litt sjenerte når vi er nakne og sammen med en annen, og noen ganger kan sex oppleves "skummelt". Det er fint hvis du kan være lydhør for det og ta det på alvor.

Kanskje kan du si til henne at dere ikke trenger å ha samleie hvis hun ikke har så lyst. Det kunne hende at hun begynner å gråte fordi hun ikke har så lyst til det, men er redd for å skuffe deg? Kanskje du kan spørre henne om det på en god måte? Det er mange andre gode måter å være sammen på også, og det viktigste er at begge opplever det positivt når dere er nært sammen.

Det er ikke enkelt å gi et godt svar på hvordan man kan merke om noen er blitt utsatt for overgrep i barndommen. Og, det er ikke så lurt å presse noen til å snakke om det. Hvis dere blir trygge på hverandre og nær hverandre, kan det tenkes at hun vil fortelle deg ting som hun aldri har sagt til noen andre - og som hun kanskje fortrenger selv også.

Lykke til!

PS: Du kan også lese mer om overgrep her på Lommelegen.