Har hun spiseforstyrrelse?

Spørsmål

en venninne i min klasse hadde lungebetennelse og var borte fra skole i 3 uker. da hun kom til bake var hun radmager. nå har to uker gått siden hun kom til bake på skole og hun er tynnere.Jeg begynner å få mistanke om at hun kanskje har fådd spise forrstyrrelse.hva kan resten av klassen gjøre for at hun blir bedre??Jeg vet at årsaken til dette kan kanskje være fordi vi har noen som driver på å mobber de andre i klassen for forskjellige til og henne har de plaget henne med vekta..kan du hjelpe meg???resten av klassen vil hjelpe....

Kvinne, 15 år

Svar

Hei!

Det er jo ikke sikkert at hun har spiseforstyrrelser selv om hun er slank/mager, og en kraftig lungebetennelse kan også føre til at man går ned noen kilo i vekt.

Det viktigste dere i klassen kan gjøre er å ta et oppgjør med de som mobber. Hvis dere er mange nok som som sier ifra til mobberne at dere ikke vil ha slik oppførsel i klassen kan det være et så sterkt signal at mobbingen kan avta. Kanskje dere også har en lærer, rektor eller inspektør som det går an å snakke med å få gode råd fra?

Det er nok vanskelig å ta opp spørsmålet om spiseforstyrrelser direkte med en i klassen. Hvis dere viser at dere bryr dere om henne og er gode venner kan du/dere kanskje opparbeide en tillit som kan få henne til å dele sine problemer hvis hun har noen. Et slikt vennskap må selvfølgelig være "ekte" for at det skal fungere.