Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Er det normalt at mannen min ser etter unge jenter?

Spørsmål

Hei jeg fikk nettopp svar fra deg, men føler for å komme med noen tilleggsopplysninger. Du spør hva min mann så hos meg den gang vi traff hverandre, og det var at han syntes jeg var pen og for min alder så ser jeg fremdeles godt ut. Jeg kan naturlig nok ikke konkurrere med de på 25-30 år, og når min mann sier at han ikke vil bytte meg ut, så er jo ikke det noe han kan velge heller, selv om han hadde villet, fordi han selvsagt er uinteressant for de på 30 år. Jeg opplever at han er glad i meg, men at han ser på meg på en annen måte nå enn før. Det vil altså si at han liker livet sitt, men venner og familie, med meg som en god representant for begge deler, samtidig som han går rundt og ser på de som så ut som meg da jeg var 25-30 år. Det er dette som får meg til å føle meg gammel. Jeg har folk rundt meg som jeg føler liker meg akkurat som jeg er, i den alderen jeg er i. Jeg vet jeg ser ok ut, men min mann får meg til å føle meg dårligere. Er ikke det også hans ansvar? Han var mye flinkere til å bekrefte meg før. Må han se på andre damer så jeg ser det? Mitt problem er at de er så unge, jeg får litt den der "gamle gris" følelsen. Det gjør meg ikke noe at han ser på de på min eller sin alder. For meg er det ikke interessant å se på gutter på 30 år, selv om de er pene. Det gir meg ingenting. Er menn annerledes? Er det mere opplest og vedtatt at de kan se på damer, og derfor så må jeg synes at det er ok? Det har blitt slik at jeg ikke orker å dra ut å spise med min mann, for jeg ser at han ser på de i lokalet som er pene, og faktisk blir litt ukonsentrert av det. Dette er ikke bare innbilning, for det at han nå blir stiv i møte med de som er unge og pene, bekrefter jo det jeg sier, nettopp at han har lagt merke til de som er pene. Slik var han ikke før, det er ihvertfall helt sikkert. Spørsmålet er altså: bør jeg godta at han ser på andre, selv om jeg ikke liker det? Betyr det noe når menn ser på unge damer, eller overdriver jeg? Mvh takknemlig for svar

Kvinne 55
Svar

  

Hei,


du forteller at du fortsatt sliter med at mannen din kan se på unge og pene damer. Du angir at han kan bli stiv når han ser unge damer, samt at du tolker det dithen at han har lagt merke til de som pene. Du har – så vidt jeg kan huske - i vår tidligere kommunikasjon angitt at han først begynt å stivne i slike situasjoner etter at du gjorde ham oppmerksom på at du sliter med at han ser på pene og unge jenter. For meg hørtes det ut at han stivnet til i disse tilfeller fordi han trodde at han gjorde noe galt, akkurat fordi han ikke ønsket å såre deg. 


Etter min erfaring er det helt naturlig at menn legger merke til pene og unge damer uten at det nødvendigvis må bety noe. Det viktigste i slike situasjoner er ikke selve fakta at menn legger merke til de som er pene og unge rundt seg, men at de har tatt stilling til hvem de hører til og forholder seg til det. 


Det er påfallende at du angir at du «kan naturlig nok ikke konkurrere med de på 25 – 30 år» samt at du sier om mannen din at han «selvsagt er uinteressant for de på 30 år». 

Det finnes mange eksempler på at unge kvinner kan synes at eldre menn er attraktive. Likeså kan også yngre menn finne eldre kvinner attraktive og tiltrekkende. Slik sett har altså ikke selve alder noe å gjøre med saken. Samtidig kan det være et uttrykk for hvordan du selv ser på dere begge.  Jeg ville gjerne utfordre deg med å tenke hva som er attraktivt ved dere begge? Hva får mannen din til å fortsatt velge deg fremfor de unge damer? Hva får deg til å fortsatt velge ham fremfor unge og pene menn?


Samlet sett vil jeg anse det som viktigst at du jobber med selvbildet ditt siden det også vil styrke selvtilliten din. Din beskrivelse at mannen din legger merke til unge og pene damer rundt seg anser jeg som helt normal og ville råde deg til å godta dette. 


Jeg håper at jeg har klart å hjelpe dere på veien videre og ønsker dere lykke til!