Engstelig for føflekker

Spørsmål

Lider av alvorlig helseangst og det preger hele min hverdag. For tiden er jeg opptatt av føflekkene mine som i grunnen ser helt ok ut og har ikke forandret seg i det hele tatt. Likevel er fokuset der dag ( og natt). Det som gjør meg livredd er at jeg i denne prosessen kjenner ulike symptomer (kløe,stikking mm) rundt alle føflekkene. Særlig den som har det sterkeste fokus. Min kone er psykiatrisk sykepleier og sier at dette (også) er angst. Kan det stemme?

Mann 67
Svar

Hei! Ja, føflekker er vanskelig å vurdere og dermed kan man lett uroe seg. Jeg forstår det slik at fokuset har blitt vel i overkant mye. Det er ingen rasjonell grunn for bekymring. Ikke har de endret seg i form og størrelse. Kløe og stikking kan skyldes at du tar og undersøker dem. Slik uro kan være vanskelig å kurere og selv om fastlegen fjerner dem vil uroen allikevel kunne vedvare. Det er derfor viktig å snakke med noen om dette. fastlege eller psykolog slik at fokuset forsvinner og du får mer tid til å tenke på andre ting som er viktigere.