Dårlig hukommelse

Spørsmål

Hei.
Jeg sliter skikkelig med hukommelsen føler jeg. Grunnen til at jeg skriver nå er fordi jeg ikke kan huske om jeg dusjet i dag tidlig eller ikke. Jeg leser at problemer med hukommelsen kan skyldes stress eller søvnmangel, men føler ikke at jeg lider av noen av disse.
Helt siden barneskolen har jeg slitt med å huske navn på de jeg har gått i klasse med, men jeg har ikke hatt problemer med å huske hva som ble sagt i samtaler eller i undervisningen, har gode karakterer. Nå kan jeg ikke huske hva jeg snakket om for to timer siden omtrent. Det virker som om hjernen er av og ikke gidder bry seg om noe. Det er ikke viktig på en måte. Jeg registrerer at noe blir sagt, men tenker liksom ikke over det. Jeg kan ofte midt i en samtale (hvor den andre parten snakker) falle helt i mine egne tanker og ikke få med meg hva som blir sagt. Viktige ting som avtaler ut over det vanlige husker jeg som oftest. (Legetimer, dato for julebord osv)
(Jeg er ikke deprimert tror jeg, er sammen med en flott jente)
Jeg lurer på hva det er som feiler meg. Jeg husker jo bursdagen til familie og venner og hvilken dato julaften er, men hva jeg gjorde forrige helg er helt vekke. Husker jeg har vært på ferie til Portugal med damen, men om det var i fjor, for to, tre eller fire år siden har jeg ingen anelse på.
Er jeg blitt dement i en alder av 27 år eller hva kan det være? Har ellers ingen sykdommer og bruker ikke medisiner. Jeg trener regelmessig og er i relativt bra form. Jeg bruker ikke narkotika og drikker alkohol kanskje en gang eller to i måneden.
Håper på et kjapt svar og at jeg husker at jeg har sendt inn dette spørsmålet i det hele tatt.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Dette hørtes veldig spesielt ut. Det du spør om, er om du i en alder av 27 år har blitt dement.
Jeg kan naturlig nok ikke gi deg et konkret svar på noe som er så viktig å få et korrekt svar på, og å stille diagnosen demens krever kontakt med pasienten, gjennomføring av tester m.v.

Din svært unge alder taler i svært sterk grad mot demens. Det at på en måte har vart helt siden du var barn, taler også sterkt imot det.

Jeg synes imidlertid at dette høres så slitsomt og så spesielt ut, at jeg vil anbefale deg å ta kontakt med legen din for å prøve å finne ut av dette.

Fastlegen kan evt henvise deg videre for utredninger m.v. om det skulle være nødvendig.

Det er overhengende mest sannsynlig at dette du her beskriver, har en eller annen psykologisk forklaring, men jeg kan naturlig nok ikke si noe nærmere om dette, siden jeg ikke kjenner deg eller vet noe mer om deg enn de linjene du har skrevet til oss, så det er mer en generell tanke om problemstillingen du her presenterer.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn