Bytte fra Sobril til Vival

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt en invalidiserende angstlidelse siden jeg var 16 år, og har stått på oxazepam (Sobril) 20-40mg daglig de siste ti årene. Jeg er klar over at jeg mest sannsynlig er resistent og at mye av effekten er placebo, men jeg føler fortsatt at jeg trenger medikamentet. Denne uka fikk jeg høre at det er store problemer med leveransen av medisiner til Norge, og alle apotekene i fylket mitt er tomme for Sobril. Jeg har fått diazepam (Vival) som erstatning i denne perioden, men jeg er redd for abstinensreaksjoner som følge av byttet. Vil jeg merke noen symptomer mht at jeg har tatt oxazepam i ti år og plutselig bytter til diazepam? I tillegg til Sobril tar jeg også Zoloft 200mg og Seroquel 25mg før leggetid. Hjertelig takk.

Mann 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Begge preparatene er samme kategori, såkalte benzodiazepiner. Det skal ikke gi abstinens reaksjoner å bytte fra Sobril til Vival. Eneste forskjellen er at virketiden til Vival er mye lengre. Det betyr at man kan være mer trett om morgenen og den skal også doseres sjeldnere enn Sobril. f eks 1 til 2 ganger daglig. Det er heller ingen problem å kombinere Vival med Zoloft og Seroquel.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-