Besvimelse og vekttap!

Spørsmål

Jeg er en aktiv jente på 19 år.
I dag når jeg var på jobb.Jeg sto ca 15 min,før jeg kjente at jeg ble varm,hodepine,å ganske svimmel og det prikket i kroppen.
Plutselig så våknet jeg at det sto noen over meg,jeg hadde besvimt.jeg hadde ramle på gulvet å besvimt.Hunjeg var med kjørte meg hjem,hun sa jeg måtte gå til legen for å sjekke blodprosenten min.
Dette var i 11.00 tiden idag.
Jeg spiste ikke frokost i dag tidlig(gjør jeg aldri)I går spiste jeg:makaroni,1 banan,4 gulrøtter!Er dette lite?
Jeg trener på SATS,men har ikke trent på 4 uker,pågrunn av overtrening(legghinnebetennelse)Pågrunn av det ,så har jeg vært ganske deppa,er vant med å trene hver dag,men kan ikke bynne igjen før uke 9.
Jeg er ganske opptatt av vekt,teller kalorier.Plutseli en dag spiser jeg 7 brødskiver til kveldsmat å småspiser mye.Og en anna dag(de fleste dagene)spiser jeg noen gulrøtter å 1 appelsin,å vann!!Spiser aldri frokost eller lunsj!!Æ vil ned i vekt!!Jeg veier 59 kg og er 170 høy!!

Men det som kjedde i dag har kjedd for ca 1. år å 6 mnd siden.Da hadde jeg spiseforstyrrelser.Da besvimte jeg ganske mye,når jeg reiste meg opp,låste opp døren,svartnet for meg når jeg trente,osv!Alle sa at jeg var anoretiker,men jeg nektet.Men problemet gikk vekk av seg selv(fikk hjelp av vennan mine + trenere og lærere,foreldrere mine)dette varte i 1 år.
Men nu er det kommet tilbake,hvorfor???Er det lett å få den tilbake svar,hvis man har hatt det før????
HILSEN EN X-ANORETIKER!!

Kvinne, 19 år

Svar

Hei!

Du forteller at du har hatt spisevegring for en tid tilbake. Samtidig skriver du at du fremdeles vil ned i vekt, men veier 59 kg og er 170 høy. Jeg tror ikke jeg tar hardt i når jeg sier at du sannsynligvis er veldig slank og kanskje for lett i forhold til høyden din. Det er ihvertfall ingen objektiv grunn til at du skulle trenge å gå ned i vekt.

Samtidig beskriver du et kosthold som også er ganske sparsomt. Jeg synes det er vanskelig å konkludere med at du har en spiseforstyrrelse over internett, men jeg kan ihvertfall si at du er uvanlig med tanke på kosthold og tanker om slanking.

Jeg er ganske sikker på at besvimelsen din henger sammen med kostholdet ditt og vekten din.

Jeg synes at du skal kontakte legen din, kanskje du hadde noen gode kontaktpersoner sist du hadde problemer med spiseforstyrrelse/anoreksi? I første omgang vil det være viktig å diskutere med noen om det skulle være andre årsaker til at du besvimte, og dessuten snakke med noen om kostholdet ditt og få en vurdering av om du får den næringen du trenger.

Kanskje den faste legen din er et godt sted å begynne?

Lykke til!!