Bekymret for kreft

Spørsmål

Hei. Har noen spørsmål og tanker jeg må lufte. Oppdaget igår at jeg har blod i spyttet mitt. Når jeg spyttet/harker opp slim er det blod. Spesielt verst om morgenen og kvelden. Da er det litt mørkt, men på dagtid er det ofte lysere. Ser ofte ut som blodstriper. Har i tillegg vært kvalm de siste dagene. Verst idag, har vært nesren hels dagen. Hatt litt dårlig matlyst. Merker jeg er litt sår i halsen, og var i litt dårlig form og hadde vondt i halsen for 1 og en halv uke siden. Er nå ute å reiser i USA, og er sikkert ikkd flink nok å drikke. Merket jeg er tørr i munnen ofte. Er dette noe jeg trenger å bekymre meg for? Kan det være noe alvorlig? Kreft? Blir så redd. Er kvalm og føler det trykker litt i magen/kjennes ut som en klump i magen. Har litt helseansgt. Får ikke dratt til fastlege på 2 uker da vi er i usa. Trodde kanskje kvalmen kunne være pga graviditet ettersom jeh skulle fått mens idag, men fikk negativ test. Har vært litt hos lege siste året etter fødsel. Føler meg litt tett i hals, men det er ikke nytt. Er ofte at jeh ser spor av blod i spytt om morgenen, men ikke like mye som nå og ikke i løpet av hele dagen. Har litt svake smerter i ryggen, men ikke mye. Hsr det siste året hatt en del plager som har kommet og gått, som leddsmerter, vonde legger, lett for å få blåmerker, hodepine, magesmerter, har tatt ultralyd av buken, blodprøver, celleprøve + gu. Hath litt vitaminmangel, men bedre etter tilskudd. Blodprosent var på 11,4 for et psr mnd siden, men 12.3 for to uker siden. Eneste folsyreverdi som var litt høy. Er sliten av å være redd for kreft, alvorlig sykdom. Har jeg grunn til det?

Kvinne 21
Svar

Hei! Jeg forstår at du har mange tanker i hodet. Bekymring for kreft kan kreve mye av tiden din og det er frustrerende. Symptomene som du beskriver er ikke samlet noen alarmsymptomer med din alder tatt i betraktning. Det kan høres ut som du har lettere blødningstendens som er helt ufarlig. blodkreft eller andre tilstander som gir lettere blåmerker, kommer raskt og almenntilstanden forverres kraftig. Din blodprosent er helt fin som utelukker det. Jeg ser ikke grunn til å bekymre seg, men ved helseangst er det lettere sagt enn gjort. Om du ikke klarer å legge bekymringer fra deg, er det lurt å ta tak i dette med psykolog/fastlege som kan hjelpe deg. Mange blir kvitt det med riktige tiltak