Bekymret for hjernesvulst

Spørsmål

Hei igjen Alf Kristoffer! Takk for tidligere svar fra deg! Jeg jobber intenst med meg selv og egen psyke om dagen, helseangsten som har preget meg ekstremt nå i 3 mnd. Oppsøkt psykolog og byttet fastlege til ei som skal følge meg opp ukentlig med samtaler. Jeg har hatt angst for sikkert 15 ulike diagnoser de siste 3 mnd. Men jeg føler jeg er på en bedre vei psykisk, selv om jeg vet det vil ta tid. De fleste diagnosene jeg var redd for har jeg nå klart å legge vekk. Eneste som henger igjen er: Rundt den 20 mai startet denne sykdomshistorien. Jeg hadde vært forkjølet. Etter noen dager dukket det opp tett nese, trykk i panne, hodepine flere steder i hodet, trykk i hodet og tilslutt en nummenhet i ene kinnet. Da var jeg redd for svulst, hjernehinnebetennelse og slag osv. Gikk vel til legen 3 ganger for denne bekymringen. Han mente det var muligens en bihulebetennelse pga virus. Samtidig mener han hodepine/trykk i hodet kan komme av min ekstreme angst, som da gir meg spenningshodepine. Det er tatt vanlige blodprøver av meg, CRP og blodtrykk osv som er normale. Mye av symptomene er nå bedre. Ikke lenger nummen, mindre trykk/vondt i panne og litt mindre hodepine. Jeg kjenner derimot fortsatt utover dagen at jeg er tung i hodet. Ikke vondt, men det er slitsomt. Tung i hodet og ubehagelig om jeg bøyer meg ned. Er nok fortsatt også noe nesetett. Merker det ikke er helt åpent oppi nesa. Jeg er også gravid 9 uker på vei. Legen sa jeg 99,5 % ikke har noen svulst og det var absolutt ikke nok grunn for å ta noen MR eller lignende. Testet meg på nevrologiske ting jeg skulle utføre og alt var normalt. Men verken ny fastlege eller denne legen på Volvat ønsker ta noen MR f eks. Tenker du at trykk i hodet er farlig? Er du enig i at dette kan være en slags spenningshodepine? Eller kan bihulebetennelse/tett nese gi disse plagene lenge? Hvor lenge kan dette vare? Tenk om jeg går rundt med en alvorlig svulst? Den tanken skremmer meg skikkelig.. håper på svar.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Hjernesvulst er helt usannsynlig! Det gir sjeldent hodepine og ihvertfall ikke forverring ved fremoverbøy av hodet. Bihuleplager gjør typisk det og plagene kan vedvare lenge, flere uker. Nesespray med rinexin åpner opp kanalene til bihulene og bedrer smerten. Spenningshodepine oppstår ved stress og bekymring. Musklene spenner seg og det blir ømt. Hjernesvulst debuterer med krampeanfall, kraft svikt eller nummenhet eller personlighets forandring. Det er lett å forestille seg svulst i hodet når det sprenger fra bihulene, men det er altså ikke tilfellet. Jeg håper du slår deg til ro med dette. Det er ikke indikasjon for å ta MR av hodet på disse symptomene. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-