Bekymret for ALS

Spørsmål

Kjære Alf! Skrev til deg 27 august også angående prikking, angst og symptomer. I ren desperasjon og sterk redsel skriver jeg nå til deg igjen. Du har svart meg flere ganger tidligere. Jeg har sterk helseangst. Jeg har hatt brystsmerter, prikkinger, leamus, trykk i hodet i flere mnd (noen dager ikke noe særlig trykk i hodet.) Ikke brukt Paracet på 2-3 mnd. Du husker meg kanskje. Startet i april,men hadde også helseangst i 2015. Jeg har vært hos lege på Volvat 7 ganger, skrevet til deg på nett og vært hos fastlege 5-6 ganger for denne redselen. Jeg har de siste 3 ukene hatt prikking i høyre fot og venstre fingre. Kan komme og gå litt, men kjenner det stort sett. Legen på Volvat har ment det er typisk angst tegn og det har fastlege sagt. Jeg går i samtaler hos fastlegen hver 14 dag pga angst og tar da opp nye symptomer. Fortalte idag om prikkingen og leamusen på nytt. Idag snudde det helt og etter legetimen har jeg omtrent ikke klart å fungere. Jeg ser for meg at nå får jeg dødsdommen, For først nå vil alle se at jeg hadde rett i at det var svulst, ms, als eller annen alvorlig diagnose. For idag sa legen at ho trodde ikke jeg fikk det bedre før de hadde utelukket noe alvorlig. Så jeg får henvisning til MR av hode og til nervolog for sjekk av nevrologi. Elektroder eller noe sånt. Nå er jeg så livredd og iallfall syk av angst. Ikke klart å spise i hele dag. Legen tok også langtidsblodsukker og stoffskifte prøver. Ho så jeg ble redd og sa at ho sendte ikke hastehenvisning. Ho sender henvisning fordi ho trodde ikke jeg ble bedre uten å få utelukket. Men tidligere har jo både ho og han på Volvat sagt nei til videre henvisning. Hva tror du prikking i høyre fot og venstre hånd kan være tegn nå? Svulst? Leamus som flytter seg- typisk ALS? Er det ofte damer på min alder får ALS? Pappan til min mann døde av dette og jeg er så livredd. Innbiller meg tilogmed at beinet som det prikker i er svakere. Men mye mulig pga redselen for ALS.. håper på svar. Er så redd.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er ingenting som tilsier st dette er als eller annen alvorlig sykdom. Prikking eller parestesier i huden er veldig vanlig og kan godt forklares av angst. Nerver i klem kan også gi dette forbigående. Als debuterer ikke på denne måten, det er en nervesykdom som kun rammer kraft i muskulatur. MS og hjernesvulst kan ikke forklare utbredelsen av prikkinger som du opplever. Jeg anser henvisning fra fastlege som veldig tynt begrunnet og er heller ikke enig i at dette må til for at angsten skal gi seg. All forskning tilsier at dette ikke hjelper ved helseangst. Håper du beroliges av dette svaret 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-