Angst hele livet, klarer nå bare å ligge på en sofa.

Spørsmål

Hei, eg har plages med angst nesten hele mitt voksene liv, er nå 46 år. For ca over 2 år siden begynte jeg å plages med kraftig trøtthet, og etterhvert kom en veldig ørhet i hode, nå har det vart i over 2 år nesten konstant, har vært hos legen min og nevrolog, øre nese hals, ingen har svar, så No er eg så utslitt fysisk og psykisk at eg bare ligger på sofa å håpe eg kan forlate verden på en skånsom måte.. Trøtthet e så kraftig at eg ikke klare å reise meg opp fra sofa iblandt. Å når jeg og får den ørhet i tillegg til trøtthet da er eg 100 prosent ligganes på sofa, på det værste med ørhet så e det som om hode røres, kjennes ut som eg har parkinsonsyndroma. Så No skriv eg på denne siden som siste utvei.

Mann 46

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei. 

Du er altså en mann på 46 år, som har vært plaget med angst nesten hele ditt voksne liv. Du skriver under tilleggsopplysninger at du har brukt Cipralex lenge, og nå har startet med Remeron. Den kan gi trøtthet, hodepine og svimmelhet som bivirkninger. Jeg kan naturligvis ikke fastslå at dette er årsaken til plagene dine, men siden det er en mulighet, bør du avgjort ta dette opp med legen din, for om det er den som gjør at du føler deg slik du her beskriver, så er det sannsynligvis ikke riktig å fortsette med en medisin som gir så mye bivirkninger. 

Det finnes selvfølgelig mange andre mulige forklaringer på plagene dine. Det kan være din angst som er årsaken, for at angst kan gi direkte fysisk følbare symptomer, er både vanlig og velkjent. Og i tillegg kan du som alle andre naturligvis få en fysisk sykdom eller medisinsk tilstand som kan forårsake dine plager. Det er ikke noe jeg "tror" eller tenker at du har, men siden det er en klar mulighet, bør du ta det opp med legen din. Det kan jo teoretisk sett være noe som går an å behandle også, slik at du kan bli kvitt plagene.

Du skriver at du skriver til oss nå som en "siste utvei". Det er det viktig at du ikke tenker. For det er det ikke. Jeg håper at jeg i beste fall kan gi deg gode råd og motivasjon til å skaffe deg nødvendig helsehjelp til å få det bedre, men så ille som du har det, er det klart at du trenger direkte legehjelp, og ikke bare råd over internett, som er det vi kan bidra med her på Lommelegen.

Det at du tenker at det hadde vært bedre å være død, er forståelig, slik du har det, men naturligvis et symptom som må taes på alvor, for det indikerer jo at du så avgjort trenger hjelp for dine plager. Start derfor med en legetime, ta med deg utskrift av spørsmål og svar her til legen din, til orientering, og så vil legen ta tak i dette for deg og følge deg opp på riktigst mulig måte. Blant annet må det jo vurderes om din trøtthet og svimmelhet skyldes bivirkninger av medisinen din. Du kan også ta opp med legen din om du kanskje burde vært innlagt på sykehus i en periode for behandling av dine psykiske plager. Mye kan tale for det, slik du beskriver din situasjon.

Jeg håper virkelig at du følger mine råd her, og ønsker deg alt det beste. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn