Alkohol og sertifikat

Spørsmål

Hei. Har angstproblemer gr slutt med samboer. Noe høyt alkoholforbrukspes spes når jeg er lei meg .Vet det ikke hjelper men slik er det . Fortalt min lege og ble enige om at jeg skulle snakke med psykolog. Siden mitt alkoholforbruk var høyt mente han A klinikken var et alternativ. Og vi ble enige om det.På A klinikken syntes jeg de var mere interessert i mitt alkoholforbruk enn i mine andre problemer . Hvor mange enheter jeg drakk i uka mnd osv. Så jeg avsluttet dette . Når jeg kom til legen min igjen var det da kommet en vikar som fortalte at hun hadde fått en bekjymringsmelding fra A klinikkens lege over mitt alkoholforbruk og at jeg måtte begynne og ta pet prøver en gang i mnd for mitt sertifikat var i fare .Tok da en blodprøve. Jeg hadde da pet prøve 0.93 og skulle bare være 0.03 skulle visst gjelde for de siste 6 uker.? Jeg drikker stort sett i helgene men nokså mange enheter .Tåler vel endel alkohol. Jeg er meget påpasselig med og kjøre bil når jeg har drukket dagen før og har eget blåseinstrument. Setter meg alldri bak et ratt med promille. Bruker bil til og handle og besøke barnebarn og foreldre. Jeg har alldri kjørt med promille . Har fått time hos vanelig psykolog.. For mine angst problemer men har jo nå fått enda mere og bekjymre meg for . Er livredd for og miste sertifikatet. Føler meg som en kriminell enda jeg vet jeg ikke gjør noe ulovlig. Stemmer dette at fylkeslegen kan frata meg sertifikatet.?

Mann 55

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er riktig at reglene er endret. Høyt alkoholforbruk i seg selv er en risikofaktor for bilkjøring, selv om man er edru og ikke har promille under bilkjøringen. Pet er en undersøkelse som gjenspeiler alkoholforbruk siste ukene. Det er altså anledning til å frata førerkortet ved forhøyede verdier av per over tid. Jeg forstår at dette skaper bekymring for deg. Men dette er noe du kan gjøre noe med og viser du forbedring vil de ikke ta sertifikatet. Det er bra at du har fått time til psykolog som kan hjelpe deg med selve problemet. Legger ved en artikkel du kan lese mer om prøven. https://tidsskriftet.no/2019/02/debatt/bruk-av-fosfatidyletanol-i-forerkortsaker ;

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn