Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

48 årig kvinne med en lang rekke fysiske og psykiske plager.

Spørsmål

Kvinne 48 år. 100%ufør pga fibromyalgi. To voksne barn. Underspising og overspising siden 5årsalder. Mobbing og overgrep ,vold hjemme og være snill pike. Adlyde og ikke komme med innvendinger. De skaffet meg vaskejobb. Kjøpte hus til meg . Jeg lærte meg å le. Høyt, når folk var slemme mot meg. Slik slapp de å tro at de kunne såre meg. Slik var og er mønsteret. Hun som ler. I tilfelle. Best å være i forkant. Hardtrening i forsøk på å stabilisere vekten. Stor mageplastikk , fettsuging av hofter og lår mage og sying av magemuskler. Urinsyregikt, fetttlever, metabolsk syndrom,bentetthet helt i grenseland, hevelser i hele kroppen etter spising og veldig vondt/øm under høyre ribbein. Fjernet livmor pga blødninger og smerter. Økende fett øverst i magen og rundt de indre organer . Muskulære problemer og holdningsfeil. Når magen er full og stor og forstoppelse må jeg stå og gå på en annen uhensiktsmessig måte. Konstant stapp tarm , Stenger meg inne.Spiser . Først da indre ro. Grønne smoothier for å stabilisere . Isolerer meg . Stapp tarm og trangere forhold i mage etter operasjon og da som allikevel utvider seg etter etegilde gir smerter og ned i bena Påvist belastningsskade i føttene og noen ganger kan jeg nesten ikke gå. Jeg er også redd for menn på den måten at destruktive forhold er det eneste jeg tør. Jeg vikles inni nye problemer som legger en demper på mine opprinnelige. Alt forsterkes av utmattelsen overspisingen gir meg . Ting fungerte så lenge jeg klarte å være fysisk aktiv i en vaskejobb så slapp jeg å tenke en tanke Smerter underliv , og merke etter en sigarettglo påført av en eldre ungdom . Aldri fortalt noen. Har lite eller ingen papirer fra mobbing og overgrep i barndommen. Alle papirer er borte sier kommunen. Har kun et papir fra Ppt. Der beskrives mine vansker som alvorlige og omfattende. Avviste all hjelp , den gangen.

Kvinne 48
Svar

Hei.


Du har sannelig ditt å stri med, det har du virkelig fått tydelig beskrevet i ditt brev her til oss. Du har både kroppslige og psykologiske utfordringer, noe som tilsier at fastlegen i utgangspunktet er riktig instans å ta kontakt med for å få kartlagt hva slags hjelp og evt behandling du trenger. Du har ikke skrevet noe spørsmål til oss her, kun beskrevet hvor vondt du har det, så jeg er derfor noe usikker på hva du ønsker informasjon om fra oss. Derfor velger jeg å gi deg råd om hva du bør gjøre, for jeg mener virkelig at du både trenger og fortjener hjelp, slik du har det.

Jeg synes at når du går til fastlegen, så kan du med fordel ta med deg en utskrift av det du har skrevet til oss her, for her har du klart fått frem hvor mye du sliter, og hva du har behov for hjelp for. Så lar du fastlegen lese dette som innledning til legetimen, det er en svært god start på en legekontakt.


Jeg vil også sterkt anbefale deg å bruke den gratis hjelptelefonen som Mental Helse har. Det er  tlf nr 116 123, og tjenesten er åpen 24 timer i døgnet, alle dager i året, og det er gratis.

Les mer om denne tjenesten her:

http://www.mentalhelse.no/tjenester/hjelpetelefonen

Der vil du kunne få noen som kan lytte til deg, trøste deg og gi deg råd, når du måtte trenge det. Når en sliter, er det jo slik at å få dele det med noen, altså sette ord på tingene, kan være noe som lindrer og demper noe av smerten, fremfor å brenne inn med alt selv. Så forsøk for all del denne. Der er ingen "siling" eller kriterier for å få snakke med noen, det er kun du som finner ut om du kan ha bruk for og nytte av det.


Følg mine råd, for det er faktisk hjelp å få, og det fortjener du. 

Jeg ønsker deg lykke til.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-