Kan jeg ha blitt smittet av hepatitt eller HIV ved å svelge en mygg, -om den var bærer av dette?psyki

Spørsmål

Hei. Jeg var på fest hvor det var ca 20 gjester + noen som serverte. Vi satt ute og det var mye mygg! Jeg kjente noe som traff munnen/svelget mitt, og jeg tror det var en mygg. Jeg harket og spyttet ut, men vet ikke om jeg fikk ut noe. Min bekymring er om jeg kan ha bli smittet med hepatitt a, b, c eller hiv på denne måten? Hva hvis myggen tidligere hadde stukket noen som hadde en av disse sykdommene? Myggen kan jo ha «sprukket» i det jeg spyttet ut, eller blodet kommet ut i kroppen min da den ble «fordøyet»? Kan nevne at jeg til tider har blødd fra tannkjøttet. Kan smitte f.eks ha kommet inn i min blodbane på denne måten? Hva bør jeg gjøre? Bør jeg teste meg??? Hvordan bør jeg tenke rundt dette? Lignende situasjoner/angsttilfeller har jeg hatt fryktelig mange av, og det sliter meg fullstendig ut...

Mann 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Meg bekjent har intet menneske noensinne blitt smittet av hepatitt eller hiv ved å svelge en mygg. Det er en svært søkt og hypotetisk problemstilling du har laget her, og grunnen til at du tenker i disse baner, noe andre mennesker uten angst og tvangstanker ikke ville kommet på engang, er naturligvis nettopp dine tvangstanker og angst, og ikke faktisk reell mulighet for smitte.

Kort fortalt og 100% sikkert: Det er en absolutt umulighet, det du her har begynt å bekymre deg for, så legg trygt fra deg disse tankene. Du skal ikke teste deg, og du behøver ikke å foreta deg noe som helst, annet enn å velge å stole på meg, og å jobbe med å legge fra deg disse helt urealistiske og umulige tankene.

Håper et så tydelig svar kan være til hjelp for deg i så måte. Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-