Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg har helseangst og synes leppene mine har en mørk strek

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål angående leppene mine. Jeg ser at jeg har en mørkere strek rundt underleppen min. Resten er røde. Jeg har helseangst, og har nå hengt meg helt opp i hva det kan være. Vet ikke om jeg alltid har vært sånn, eller om det er nå. Har ikke sett det før nå. Hva kan det være? Jeg tenker alltid det verste, at det er cyanose som er grunnen. Har ellers ingen plager, bortsett fra helseangsten.

Kvinne 32
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildet av leppene dine, og de er komplett normale på enhver mulig måte. Du spør om "hva det kan være", men det er på en måte helt feil spørsmål, for dette har ingen årsak, for det er slik leppene dine ser ut. Det har fremfor alt ikke noe med sykdom å gjøre. Ved cyanose er hele leppene blåaktige, så dette er på ingen måte cyanose.

Alt i alt må dette ha å gjøre med "øynene som ser", og her er det helseangsten din som gjør at du har "sett" et eller annet som er aldeles normalt, men som du med helseangst tolker som noe unormalt eller som et mulig sykdomstegn, men det er det altså ikke.

Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-