Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ikke tegn til sykdom

Spørsmål

Hei. Jeg var nylig på synstest og her kommenterte hun at venstre øyelokk hang minimalt litt lavere enn høyre. Hun lurte på om jeg hadde tenkt over det og om det var noe jeg hadde hatt lenge. Selv har jeg ikke tenkt over det da det er helt minimalt. Hun lurte på om jeg kunne vise henne bilder fra noen år tilbake for å se om øyelokket mitt var slik da og. På bilder som er over 10 år gamle ser man at mitt venstre øyelokk henger litt lavere enn høyre. Hun sa derfor at jeg ikke skulle tenke noe mer på det. Når jeg var hos legen etter dette nevnte jeg dette med øyelokket for han og. Han sa at det var minimalt og knapt synlig. Han gjorde noen nevrologiske tester (stå på ett bein, løfte og slå på armer med lukkede øyne, etc). Han mente alt var fint og ingen grunn til bekymring. Ser på 10 år gamle bilder at venstre øyelokk henger litt mer hvis man ser spesifikt etter det, og min mann kan knapt se i virkeligheten at det gjør det. Syns det er mest tydelig på enkelte bilder pga vinkel. Har selv aldri tenkt over eller fått kommentarer fra andre på dette før jeg tok denne synstesten. Sliter litt med helseangst for tiden og lurer selvsagt på om det er noe jeg bør sjekke videre opp igjen? Et annet spørsmål jeg har er om det vil henge mer og mer enn høyre øyelokk jo eldre jeg blir? Er det noe jeg bør være spesielt observant på fremover ifht dette?

Svar

Hei.

Du har vært hos legen din for å få en objektiv vurdering av dette, og det synes jeg var riktig av deg. Legen din sa at det var knapt synlig, og at der ikke var noen grunn til bekymring. Og i tillegg ser du antydning til det samme på ti år gamle bilder.

Ingen av oss er symmetriske i kroppen, fra høyre til venstre side. Det gjelder også ansikt og øyne. Det er derfor alt i alt ingen som helst grunn for deg til å være noe mer opptatt av eller bekymret for dette, og det skal ikke sjekkes opp igjen. Der er heller ingenting spesielt du skal være oppmerksom på, jfr ditt spørsmål. Dette er et ikke-tema.
Hvor mye dine øyelokk vil henge videre fremover i livet, kan ingen si noe om. Det er individuelt.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-