Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

IGF-1

Spørsmål

vist igf-1 synker når man får testeronbehandling så kan det kun skje om man har kreft, hypofysesvikt eller nyresvikt. hos meg sank
igf-1 nivået med ca 50% når jeg fikk testosteronbehandling. så da må det bety at jeg har kreft, hypofysesvikt eller nyresvik.

Svar

Hei,

Dette er en komplisert hormonkaskade og IGF-1 er vanskelig å tolke uten et komplett bilde. Jeg har dessverre ikke noen annen informasjon om hverken stoffskiftet, nyrene eller din generelle helsetilstand. Med så mangelfull informasjon ville det være uforsvarlig av meg å spekulere på noe av dette. Jeg vil igjen oppfordre deg til å vise din fastlege disse spørsmålene, og gjerne mine svar i tillegg. Du trenger en lang samtale hvor man går gjennom hvorfor man evt tror/ikke tror du har de sykdommene du er redd for, og man kunne kanskje til og med skrive dette ned for deg så du har noe å referere til når du kommer hjem og bekymrer deg. Jeg tror også at du bør stole på at fastlegen din mener ditt beste og hvis han/hun sier at du ikke har disse lidelsene, så har du antageligvis ikke det. Det er sikkert tungt for deg å sitte og bekymre deg på denne måten, og du må gjerne ta kontakt igjen her, men gitt såpass lite informasjon kan jeg dessverre ikke gjøre mer for deg i denne omgang.

Mvh,

Nina Bryhn, MD