Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hjerneslag eller bihuleplager? Har helseangst.

Spørsmål

Hei. Jeg var først forkjølet. Deretter for en uke siden ble jeg varm/rød på ene kinnet og fikk tett nese på nytt. Fortsatt noe tett nese, men ikke veldig. Har hatt hodepine. Og nå føler jeg press over nese/midten av panna. På samme kinnet jeg ble varm/rød føler jeg meg nå nummen bort til øret. Jeg ble så redd for denne nummenheten at jeg ringte legevakta. Livredd for at jeg hadde slag (har helseangst og da oppstår det krisetanker). Har oppsøkt to leger. Ingen CRP. De mener det er bihulebetennels som er pga virus. FHvorfor føler jeg meg nummen på ene siden av ansiktet? Føler meg også øm på denne siden i overkjeven- altså i tennene. Syns du jeg har symptomer på noe alvorlig som slag eller lignende? Nummenhet er jo noe jeg gjerne ser på som alvorlig. Jo mer jeg tenker på det og blir redd, ennå mer nummen føler jeg meg også. Virker mine symptomer for deg også ut til å være bihulebetennelse? Det sprenger i panna, hvordan kan jeg vite det ikke er noe alvorlig og hvor lenge kan dette vare? Jeg er som sagt ikke snørrete heller, veldig tett i nesa på morgen og føles tett langt oppi der. Ellers ikke forkjølelsetegn nå. Har også en dårlig rotfylt tann på denne siden, tannen skal trekkes om 8 dager. Bare for å nevne det. Hva skyldes denne nummenheten? Legevakta syns forresten ikke mine symptomer tilsa noe alvorlig, så de ba meg ikke komme inn. De satte det i sammenheng med bihulene eller tanna i overkjeven. Hva tror du?

Kvinne 30
Svar

Hei.


Jeg synes også helt klart at dette klinger av bihuleplager, og evt tannproblemene i tillegg. Hjerneslag arter seg overhodet ikke slik du beskriver her, og i tillegg er du kun 30 år, og hjerneslag er primært en sykdom som rammer betydelig eldre personer. Jeg får rett og slett ingen som helst mistanke om hjerneslag ut fra det du forteller her. Det at du i det hele tatt tenker på hjerneslag, noe de fleste ikke ville kommet på med denne typen symptomer, er nok derfor et tegn på at det er din helseangst som til nå har styrt tenkingen din, og helseangst kjennetegnes jo blant annet av systematisk feiltolking av symptomer, og katastrofetenking. 

Jeg synes derfor at du trygt kan se dette an, for bihuleplager går jo over. Og du kan evt bruke nesespray som Otrivin eller Iliadin, samt Paracet, mens du venter på å bli frisk. Eventuelt kan du oppsøke lege om det går seinere enn du forventer, for bihulebetennelse skal noen ganger behandles med antibiotika. CRP som du nevner, stiger ikke ved bihulebetennelse, så det er ikke en test som har noen informasjonsverdi når det gjelder bihulebetennelse og spørsmålet om man skal bruke antibiotika eller ikke. Ha det bra og god bedring.