Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Angst for lang QT-tid

Spørsmål

Hei. Jeg er veldig redd for lang Qt-tid og lang Qt-tid syndrom. Har en skikkelig redsel for at jeg har dette. Jeg brukte tidligere Venlafaxin 150, men trappet ned og sluttet helt for turte ikke å bruke denne medisinen lenger pga alt jeg har lest om at man kan få lang Qt-tid av denne medisinen. Jeg har tatt flere Ekg, og har fått ulike QTc verdier på de ulike Ekg’ene. Når jeg brukte Venlafaxin 150 så tok jeg 2 Ekg. 1.Ekg hjertefrekvens på 109, og QT 330 og QTc 446. 2.Ekg hjertefrekvens 133, QT 290 og QTc 418. Jeg tok Ekg ca 1 uke etter jeg hadde sluttet helt med Venlafaxin og da var hjertefrekvensen 130, QT 282 og QTc 404. Tok en Ekg til ca 20 dager etter dette og da var hjertefrekvensen 116, QT 316 og QTc 439. Kan du forklare meg om alle disse QTc verdiene er normale, eller om noen av de viser at jeg har lang Qt-tid? Ekg med QTc 446 og 439 ble tatt på legevakta. Og Ekg med QTc 418 og 404 ble tatt hos fastlegen. Grunnen til at jeg er såå redd er fordi jeg har brukt Venlafaxin 150, og jeg er så redd for at jeg har lang Qt-tid nå etter jeg har sluttet med denne medisinen. Og siden jeg ikke har greid å ta noen Ekg når jeg har hatt en hjertefrekvens under 100 så er jeg redd for at de QTc verdiene ikke er til å stole på. Jeg er såå redd og veldig engstelig for at jeg kan ha forlenget Qt-tid og plutselig besvime eller dø pga hjertestans. Denne frykten lammer meg totalt! Trenger virkelig at du forklarer meg dette her! Men setter pris på om du kan forklare det på en måte så jeg forstår. Hilsen svært engstelig jente 30

Kvinne 30
Svar

Hei igjen.

Du har skrevet til oss veldig mange ganger om dette, og fått mange svar, inklusiv flere svar fra vår hjertelege dr Rydningen nylig. Jeg følger det han har skrevet til deg, og kan ikke tilføye noe mere, og jeg er heller ikke kardiolog (hjertespesialist) Forøvrig er jeg helt sikker på at du ikke drar nytte av å stille oss disse mange likelydende spørsmål om din angst for dette, det viser jo det faktum at du sender gjentatte spørsmål om det samme. Det er derfor både feil sted å henvende seg med denne problematikken for deg, og i tillegg bruker du penger på noe du åpenbart ikke har noen nytteverdi av. Jeg vil derfor med vilje ikke svare deg noe utover det som allerede er sagt, slik at du ikke får ytterligere informasjon som du føler du må skrive tilbake for å spørre mer om, og jeg vil på det aller sterkeste anbefale deg å ikke skrive til oss flere ganger om dette, og det er naturligvis for din del, inkl din økonomi. Ta kontakt med fastlegen for en reell samtale om din angst for dette. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-