Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhet

Spørsmål

Etter et svært stresset år fikk jeg i Mai i år væske i mellomøret og en virusinfeksjon som satte meg ut i måned. Etterfulgt av sykdommen begynte jeg å oppleve kraftig svimmelhet av diffus type, jeg utviklet sterk angst, sov dårligere og spiste mindre. Siden Juni har jeg gått ned 6kg pga endringer i matlyst. Jeg var også en periode sengeliggende pga ubehaget som svimmelheten ga meg.

Nå skriver vi november og angstplagene er mer under kontroll men de andre fortsatt til stede i varierende grad. Jeg opplever en diffus form av svimmelhet som jeg føler sitter mer i kroppen enn i hodet. Det er ikke rotasjonsfølelse ei heller nautisk svimmelhet vil jeg tørre å påstå. Dagene mine varierer veldig der jeg stort sett føler meg svært trøtt, tung i armer og ben samt at jeg er "svimmel". For meg så kan det virke som en sammenheng mellom svimmelheten og at jeg er sliten. Jeg kan være ok i noen timer før det plutselig føles verre, noe som ofte utløser angst.

Jeg har i alle år vært veldig inaktiv siden jeg alltid har vært slank så har ikke behovet for trening meldt seg. Jeg prøver nå å gå litt hver dag, men det er ikke mye jeg får til foreløpig. Planen er å øke jevnt på lengden jeg går.

Jeg føler meg altså svært fysisk redusert og lurer på om dette er følgeplager fra angsten og svimmelheten?
Hvor lenge er det normalt å gå å hangle så kraftig før det skal blinke noen varsellamper her?
Har god dialog med fastlegen min, men føler det ikke konkluderes med noen diagnose annet enn angst. Og nå som angsten er mer under kontroll finner jeg det vanskelig å legge skylden dit. Det skal sies at jeg grubler mye og sover avbrutt/våkner tidlig.
Tankene har vært inne på depresjon, men jeg føler meg ikke deprimert og har depresjon så kraftige fysiske symptomer?

Vedlegger blodprøver som du kanskje kan si noe om.
Stoffskiftet mitt har økt og sist jeg målte ved legevakt var t4 på 21.6

BT 130/70, MR Tatt, 3 stk EKG tatt, Kardiologisk undersøkelse uten funn.Flere uttømmende blodprøver.

Svar

Hei! Jeg forstår at det er slitsomt å ha det slik. Du er blitt grundige utredet uten at man har funnet en sikker forklaring. Smimmelhet kan være så mangt og ofte finner man ingen sikker årsak. Det hele begynte med øre plager. Det er nærliggende å tenke seg at det er en sammenheng som f eks virus på balansenerven, vestibularis nevritt. Virusinfeksjoner kan i lang tid etterpå gi et bilde sv kronisk utmattelse og økt tretthet. Det finnes ingen prøver som kan verifisere det. Prøvene som er tatt har ingen betydelige avvik og kan ikke forklare symptomene. Stoffskifte verdien er heller ikke avvikende slik at noen diagnose kan settes. Angst og depresjon kan gi betydelige kroppslige symptomer hvor svimmelhet er vanlig. Det kan være vanskelig å skille disse årsakene fra hverandre.vurdering og kartlegging av psykolog kan være til hjelp.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-