Hva er ADD?

ADD er ikke lenger en offisiell diagnose, symptomene hører i dag under diagnosen ADHD.

SLITER MED KONSENTRASJON: ...men ikke overaktiv. Da fikk man gjerne før diagnosen ADD. Foto: Billion Photos / Shutterstock / NTB
SLITER MED KONSENTRASJON: ...men ikke overaktiv. Da fikk man gjerne før diagnosen ADD. Foto: Billion Photos / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no.

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

ADD ble før brukt som en variant av ADHD-diagnoser hvor hovedsymptomene var problemer med konsentrasjon og oppmerksomhet, uten hyperaktivitet og impulsitet.

Symptomene knyttet til ADD var gjerne problemer med fokusering og gjennomføre oppgaver, dagdrømming og vansker med konsentrasjon.

Hva betyr ADD?

  • ADD er forkortelse for engelske attention deficit disorder.
  • ADHD er forkortelse for attention-deficit/hyperactivity disorder.

- ADD var en tidligere betegnelse på ADHD som ikke inkluderer kontinuerlig bevegelse og fikling. Men grensene er uklare, og idag er alle varianter lagt inn under hoveddiagnosen ADHD, skriver psykiater Anne Kristine Bergem på Lommelegen.

I dag deler vi ADHD inn i fire undertyper, så ADHD-diagnosene er mer spesifikke enn den tradisjonelle ADD og ADHD-inndelingen.

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer