Født til å flørte?

Det er mange måter å flørte på, men hvorfor gjør vi det egentlig?

Publisert: 12/02-2004

De fleste av oss flørter fra tid til annen. Noen kan virke som er de fødte flørtere, mens andre er mer tilbakeholdne. Det er mange måter å flørte på, men hvorfor gjør vi det egentlig?

UrinstinktDet er mange grunner til at vi liker å flørte. Noen forskere mener til og med at vi gjør det helt ubevisst, at det ligger i oss som et instinkt fra urtiden. En rapport viser at jenter flørter med gutter første gang de treffer dem, uansett om de synes at de er kjekke å se på eller ikke. Dette kaller de en biologisk innebygd flørtetrang. Det står ingenting om gutter i denne rapporten, men det er jo ingenting som tyder på at gutta henger etter på denne fronten.

Hvordan velger vi?
Hvem velger vi å flørte med? Undersøkelser har vist at vi flørter med de som likner på oss selv. Vi flørter med de som har samme bakgrunn, både når det gjelder erfaring, religion og sosial klasse. På spørreskjemaer svarer folk at utseendet ikke betyr noe, men oppførselen viser det motsatte. Det er vist at vi gjerne flørter med de som er omtrent like pene som oss selv, og vi tiltrekkes mer av det som virker kjent enn ukjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvtilliten på toppÅ flørte er en av de beste og mest kjente måtene å få opp selvtilliten på. Mange flørter mye rett etter at det har blitt slutt med kjæresten. Dette er ikke tilfeldig, for nettopp i slike situasjoner har selvbildet gjerne fått en liten knekk. Å flørte kan være effektivt for å føle seg bedre, og for å se at det er mange fisker i havet.

Samtidig er det viktig ikke å overdrive flørtingen, for ikke å bli avhengig av oppmerksomhet til enhver tid.
Det er viktig å huske at det bare handler om flørting, og ikke å bli skuffet når det ikke blir til noe mer. For der går grensen mellom flørting og sjekking. Mange sidestiller flørting med sjekking, men her er det en grunnleggende forskjell. Formålet med flørting er å tilfredsstille det behovet vi har for kontakt. Det er ikke alvorlig, det er gjerne spontant og du har ikke satt deg et mål med det du gjør. Hvis du legger mer i det, beveger du deg over i sjekkeland, og der er det andre regler som gjelder.

Mange typer flørtingDet er mange forskjellige måter å flørte på, og alle har sin personlige stil. Det kan være vanskelig å vite hvordan man oppfattes av andre, og da kan det være en god idé å be en god venn eller venninne å holde øye med deg for eksempel på en fest. Ofte gjør du ting du ikke er klar over, og ikke minst er det morsomt å få vite hvordan du flørter med andre.

Noen er veldig direkte, og legger ikke skjul på at de flørter med vedkommende. Andre bruker blikket mye for å se om de har kontakt, og bruker litt tid på å granske den man har sett seg ut. På den måten kan du forvisse seg om at interessen er der før man går til det skritt å snakke med personen. Enkelte flørter med alle, og det kan være nærmest umulig å skjønne hvem som egentlig har oppmerksomheten. Det er oftest slik at det en spesielt utvalgt, men dét er ikke nødvendigvis den man snakker mest med!

Ingen kunstÅ flørte er en kunst, sies det, men det er en kunst det går an å lære seg. Det viktigste er å tørre å være seg selv. Mange har lett for å ta seg selv høytidelig, og da kan flørting bli en vond opplevelse. Jo mer man flørter, jo enklere blir det, og jo morsommere kan det være. Og med mobiltelefonen har det åpnet seg en helt ny verden på dette området. På web-sider kan du finne tips når det gjelder meldinger og tegninger du kan sende.

FlørtegevinstenNår du flørter får du bekreftet at en annen person synes at du er interessant, og du får følelsen av å bli sett. Flørt trenger ikke å være mer enn at en ukjent person sitter og ser på deg på bussen, og etter hvert smiler litt. Det hjelper på humøret, og du smiler kanskje litt bredere når du går av bussen enn da du gikk på.. Alle har behov for oppmerksomhet, og denne typen oppmerksomhet er sunn for oss.

Husk på hva det er du vil oppnå. Det er viktig at man ikke leker med andres følelser, og her ligger en av de få farene man kan møte på . Hvis man mistenker at den andre ikke bare flørter, men vil noe mer, bør man kanskje trekke seg unna.

Det er heller ikke alltid man får oppmerksomhet tilbake når man vil ha det. Dette er noe de aller fleste har opplevd. Det er viktig ikke å miste motet av den grunn. Det betyr ikke at det er noe galt med deg.