Panikkangst i utlandet

Spørsmål

Er på ferie i utlandet( Spania), og har de siste fem dagene hatt voldsomme angstopplevelser. Panikkangst flere ganger om dagen. Sliter med angst fra før, men aldri så ille. Det startet forøvrig på flyet, så nå gruer jeg meg ordentlig til å dra hjem.har Dro til slutt til en lege, fikk en sprøyte med valium(10 MG) og en eske med lexatin 1,5 MG. Den siste har jeg aldri hørt om, og blir skeptisk. Skulle ta den hver 12 time i syv dager. Er det en trygg medisin? Holder den angsten borte til jeg kommer hjem? Klarer den ta angsten på flyet? Hva annet kam jeg gjøre for å klare meg gjennom ferien? Har den noen bivirkninger? Har den sprøyte med valium det?holdt semga siden vi kom ned.

Kvinne 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Lexatin inneholder et stoff som heter Bromazepam. Det er et angst dempende preparat som kan være nyttig ved panikkangst. Imidlertid er medikamentet veldig vanedannende og bør ikke brukes fast over lengere tid. En ukes bruk er forsvarlig dersom legen har foreskrevet detValium er et beslektet preparat som også kan være vanedannende. Jeg vil tro at medisinen vil kunne hjelpe deg å holde angsten borte på hjemreise. Reiser du alene? Er det noen som kan bistå deg? Dersom du føler at det ikke er forsvarlig før hjemreise, bør du snakke med ditt forsikringsselskap som kan veilede deg. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn