Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

angst og uro

Spørsmål

Hei!
Nå er jeg skikkelig frustrert og vet ikke hva jeg skal gjøre...Har slitt med angst og uro i mange år men nå er det på det værste... Har konstant kraftig angst og uro. føler jeg har uregelmessig hjerterytme og at hjertet hopper over slag...Jeg må gjespe for å klare å puste ordentlig til tider og når jeg trekker pusten dypt for å prøve å slappe av er det akkurat som om det er noe med hjertet mitt...Er svimmel,uvel,prikkende følelse i hodet,synsforstyrrelser,sliten,slapp,fjern. Dette er ikke når jeg kun får angsanfall men konstant!!! Er også hele tiden bekymret for at det feiler meg noe alvorlig. I sommer tok jeg mr av hodet for å utelukke ms og hjernesvulst. Har også tatt et par ekg som var normale, den ene viste litt raske slag...Sliter også veldig med rygg og nakke. Prolaps i korsrygg i sommer og mr av nakke viste atrose. Jeg har vondt når jeg klemmer på punkter på kroppen, alt fra armer, bryst osv...

Kan angsten virkelig gjøre så mye eller er det fare for mer alvorlig sykdom? Har også tatt en rekke blodprøver som var fine. Blodtrykket er til tider litt høyt, 130/90 men slapper jeg av ligger det mer på 120/85

Klarer ikke trene, har 0 overskudd og får angst og hjertebank med en gang....Tar 10 mg sobril i perioder. For 5 dager siden startet jeg med 5 mg sipralex og føler meg enda dårligere. Bør jeg slutte eller fortsette?

Er så lei meg og konstant redd...Tror jeg skal besvime og dø av hjertestans når som helst. Har en fantastisk mann som stiller opp og en herlig datter på 2 år. Vært mye utfordringer da hun ble født med hjertefeil så mye operasjoner og redsel rundt dette. Nå gått det fint med hun:)

Trenger virkelig hjelp,råd og veiledning og håper virkelig dere kan hjelpe meg...Er en ekstremt følsom person og bekymrer meg hele tiden for familien min, at de skal ha det bra osv. Redd for at noe skal skje osv...Opplevd en del vonde ting i livet mitt men nå har jeg jo det i utgangspunktet bra. Vil bare være i form og leve normalt ....

Mvh
Jente 30 år

Svar

Hei! Jeg forstår veldig godt at du blir sliten av dette. Angst og bekymring setter kroppen i høyberedsskap. Nervesystemet, hormoner forbereder seg på en kamp. Slik er kroppen laget og dessverre virker det helt mot sin hensikt når det ikker er noen fare. Tarmen slår seg vrang med smerter, forstoppelse, luft. Hjertet slår hard og kraftig, til ingen nytte. Det gir svimmelhet, uro, pustevansker mm. Ingenting av dette er farlig, men pågår det over tid kan slike stressymptomer være negativt for helsen. Det er derfor viktig å prøve å komme seg ut av en slik ond spiral. Du er blitt grundig utredet, uten at noen alvorlig sykdom er avdekket. Det sammensatte symptombildet passer heller ikke med kroppslig sykdom. Jeg antar at fastlegen har tatt stoffskifteprøver, blodsukker mm.
Det erviktig at du får hjelp til å bearbeide angsten. En psykolog eller psykiater kan hjelpe deg med det. Vanedannende medisiner som Sobril løser ikke problemet, kanskje der og da, men ikke på lang sikt. Du er nødt til å mestre og få kontroll over tankene dine. Jeg kan ikke råde deg til å slutte med Cipralex, det må du ta opp med den legen som har skrevet den ut til deg.
Dette kommer til å gå bra. Jeg forstår godt at du har hatt mye å bekymre deg over. Livet byr imidlertid på usikkerhet og man vet ikke hva som kan skje neste dag. Allikevel kan ikke det styre tankene våre.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-