Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ujevnheter etter fettransplantasjon til nedre øyelokk

Spørsmål

For 7 måneder siden fikk jeg utført øvre øyelokksplastikk + injeksjon av eget fett over og under øynene. Jeg var hoven en god stund etterpå, og jeg var frustrert over hvor lang tid det tok. Så en dag merket jeg at det jeg trodde var en hevelse under det høyre øyet i virkeligheten er en rand med fett som har kapslet seg inn. Den føles litt ut som en "jelly bean", og jeg kan skyve den opp og ned under huden. Så nå regner jeg med at det ikke vil forsvinne, som jeg først hadde håpet. Jeg har hatt en ekstra kontroll-time hos legen som utførte operasjonen, hvor jeg spurte hva som kunne gjøres med dette. Legen ga uttrykk for at han hverken kunne se det eller kjenne kapselen, og at det å prøve å fjerne det i stedet kunne gjøre hevelsen verre. Stemmer dette? Må jeg bare akseptere at det alltid vil være der? Har han noe som helst ansvar for at det ble slik? Jeg har hørt at om det danner seg en kapsel, så er det fordi det ikke var helt sterilt. Stemmer det? Men mest av alt lurer jeg på om kapselen kan fjernes og hvordan.

Kvinne 49
Svar

Takk for spørsmål!


Fettransplantasjon til ansiktet er en ganske ny behandling for alderforandringer. I motsetningen til injeksjon med syntetiske fillere er fettransplantasjon varig, men det er også muligheter for komplikasjoner som du demonstrerer her. 


Jeg har sett på bildet du har sendt og er nok enig med deg om at dette er noe som må gjøres noe med. Hvorfor det er skjedd, er vanskelig å svare på, men det virker jo som om fettet som er satt på den venstre siden nedre øyelokk har trukket seg sammen og ligger rett under huden. Det kan da enten være en kapselkledt cyste med flytende oljeinnhold, eller helst levende fett som har samlet seg rett under huden. 


Nå når det er gått 7 mnd, er det lite trolig at det vil endre seg, og jeg vil nok anbefale deg å insistere på å få korrigert det. Det går da an å forsøke å suge det ut med en tynn kanyle hvis det er en cyste, men ofte er det nødvendig å åpne opp huden med en snitt og fjerne klumpen hvis den er mobil eller skrape det bort fra undersiden av huden dersom det henger fast i huden. 


Håper svaret kan være til hjelp. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-