Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ujevn panne etter toxinbehadling

Spørsmål

Hei! Jeg tok botox for akkurat 3 mnd siden. Jeg har tatt botox hos samme lege i mange år. Han er allmennlege. Denne gangen gjorde det fryktelig vondt, og min første tanke var at det virket som om stoffet enten var for tykt, eller at han brukte en for tykk nål. Jeg fikk store hevelser i innstiktsstedene, og det gikk ukesvis før det roet seg, og det så ut som jeg hadde vært i slosskamp. Jeg kontaktet legen, og han sier det var helt vanlig botox fra apotek, så han mener han ikke kan forklare hva som har skjedd. Uansett nå 3 mnd etterpå kan jeg fortsatt i riktig lys se små søkk etter der sprøytene er satt, og musklene over øynene virker hovne som om det er to fartsdumper der. Jeg er bulkete i ansiktet blitt. Jeg har også fått en stort søkk midt i panna, som strekker seg opp til hårfestet. Jeg kan tydelig kjenne søkket når jeg stryker finger over. Det virker nesten som et type arr. Ingen smerter. Kan du hjelpe meg med hva dette kan være? Jeg er ganske fortvilet. Vil det bli borte, eller blir det værre? Mvh

Kvinne 34
Svar

Hei og takk for spørsmål. 


Jeg er redd jeg ikke har nok opplysninger til å sikkert si hva som var problemet med selve behandlingen. Ut i fra det du forteller vil jeg tro at han har vært uheldig og truffet et blodkar slik at det ble en blødning i området og hevelse i tiden etterpå. Å tenke at han har satt et annet, mer tyktflytende stoff som for eksempel filler virker helt usannsynlig. Slike sprøyter er ferdigfylte og godt merket. Du har jo også fått effekt av toxinene i form av svekkelse av den mimiske muskulaturen. 


Når det gjelder de dragene og søkkene du nå har, skyldes det nok helst ujevn effekt av toxinet. Jeg ser stripene på bildet du har sendt med, men jeg ser jo ikke hvordan det beveger seg når du gjør grimaser. Jeg vil tro at det ville vært lett å jevne ut dette med en liten korreksjon i ukene etter den første behandlingen. Nå er det dessverre litt for sent, siden effekten snart er ute. Når effekten av toxinet går helt ut, vil du få tilbake aktiviteten i resten av pannen, og da vil disse stripene bli helt borte. 


Håper svaret kan være til hjelp. 


Mvh

Christian Busch