Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tilheling etter facelift

Spørsmål

Foretok facelift for fire uker siden. Deler av huden, den som ble løsnet fra øret inn mot nesen, er som ventet fortsatt føleselsløs. Denne huden er fortsatt blå. Ser nesten ut som om huden er mørkere her. Har ikke bedret seg nevneverdig. Vil dette forsvinne eller er det fare for at det kan bli permanent? Noe som kan fremskynde helingen?

Kvinne 61
Svar

Hei og takk for spørsmål!


Etter et hvert kirurgisk inngrep, er det en viss tilhelingstid. Teknikkene som brukes ved facelift i dag, tar hensyn til at det ikke er mulig å være hjemme så lenge nå når de fleste er i jobb, og vanlivis er det lett å kamuflere inngrepet med sminke og hår etter 2-3 uker.


Huden som løftes foran og bak øret for å tillate oppstramming av det underliggende bindevevet, vil være følelsesløs en periode etter operasjonen. Nervene vil vokse ut igjen, og vanlivis vil huden ha normal følelse 12 mnd etter inngrepet.


Det vil alltid være større eller mindre blødninger under huden etter en facelift. Hvordan dette håndteres, avhenger av mengden av blod. Ved store blodansamlinger må såret åpnes opp og blødningskilden lokaliseres og stoppes i timene etter eller dagen etter inngrepet, mens mindre blodansamlinger kan vente til blodet blir flytende etter ca 2 uker hvor det kan tappes ut med en nål! Små blødninger håndteres fint av kroppen, men gir hevelse og misfarging av huden noen uker. Det går an å forsøke lett massasje og Hirudoid salve for å få det til å gå fortere bort, men effekten er begrenset, men etter 4-6 uker er det vanskelig å se fargeforandringer i huden.


Håper svaret kan være til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-