Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

PRP behandling av hårtap i svangerskapet

Spørsmål

Hei! Jeg er en frisk, gravid kvinne i andre trimester. Jeg har ingen plager og bruker ingen medisiner. Jeg har tidligere tatt fire behandlinger med PRP ved en profesjonell hårklinikk fordi jeg har litt tynt hår. Nå ønsker jeg å ta en oppfølgingsbehandling, men leser på nettet at prp ikke er for gravide. Stemmer det, og hva er i så fall grunnen? Jeg vil gjerne fortsette behandlingsopplegget jeg har begynt på. Finnes det noen mulighet for at jeg kan ta prp nå under graviditeten? Det er kun snakk om en enkelt behandling.

Kvinne 30
Svar

PRP (Platelet rich plastma - blodplateberiket plastma) er en ny behandling av hårtap. Det er særlig gjort studier på mannlig hårtap, og i flere studier viser dette god effekt. Blodplatene høstes fra pasienten selv, separeres ved sentrifugering og settes så i hårbunnen på hodet med sprøyte. 


I prinsippet er det ikke noe i veien for å behandle gravide også med denne metoden, men enhver injeksjon er i huden er en potensiell inngangsport for bakterier og risiko for blodforgiftning. Derfor vil de fleste som driver med PRP behandling av hårtap stoppe behandlingen under svangerskapet og heller ta det opp når barnet er født. Dette er ikke en behandling som er livsviktig, og dokumentasjonen av effekten er enda noe mangelfull.  


Håper svaret kan være til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-