Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Noduler etter hyaluronsyre filler rundt øynene

Spørsmål

Hei! For 2 måneder siden tok jeg Restylane Tear through under øynene. I ettertid har jeg oppdaget noen små, på størrelse med knappenålshoder, store utvekster på begge sider av nesen der jeg fikk behandlingen. Dette er ikke kviser eller hudormer. De er ikke røde, men hudfarget. Kan dette vere en reaksjon på Restylane? I så fall, er det noe å gjøre med det?

Kvinne 49
Svar

Hei og takk for spørsmålet!

Injeksjonsbehandling med fillere og neurotoxiner er blitt mer og mer vanlig de siste årene, og på mange måter har introduksjonen av dette endret og forbedret den estetiske ansiktskirurgien. 


Tear trough eller ringer under øynene er en aldersforandring som egner seg for behandling med fillere. I Norge brukes det mest hyaluronsyre fillere, og det er ulike merker og typer. En stor fordel med hyaluronsyre fillere er at det finnes et enzym (hyalase) som spalter molekylet og får det til å smelte. Det er dermed enkelt å justere dersom det settes for mye eller det kommer et sted det ikke skulle være. 

Det er også mulig å transplantere fett rundt øynene, og i motsetning til behandling med hyaluronsyre filler, vi fettransplantasjon gi et permanent resultat. Tear through et område som er lett å behandle og hvor resultatet blir fint, men det er viktig at filleren legges dypt eller i veldig tynne streker dersom den legges mer overfladisk. Huden på nedre øyelokk er så tynn at ujevnheter og klumper ses og kjennes veldig lett. 

Jeg vil tro at det er filler som er satt helt overfladisk du kjenner. Den vil gradvis forsvinne av seg selv.  Hvis den er synlig og sjenerende, kan den fjernes enten ved å sette hyalase i klumpen, eller ved å stikke i den med en nål og klemme ut innholdet. 

Hvis du sjeneres veldig av dette, synes jeg du skal gå til klinikken hvor du har fått satt dette. Da vil de kunne hjelpe deg med å få den fjernet. 


Håper svaret kan hjelpe deg.