Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nedre øyelokksplastikk

Spørsmål

Hello, I did a plastic surgery to my eyes. The idea was to take away the fat below my eyes. After the surgery the fat remained and the doctor told me that he should do it again as there are still more fat under my eyes. He repeated the surgery and after that the fat remained and even got bigger and the edge of the eyes were distorted. Please see my picture below. Can it be fixed?

Mann 68
Svar

Ved nedre øyelokksplastikk er det tre forhold som vi må ta hensyn til og korrigere. Det er utbuling av fett, hudoverskudd og løse forhold i selve øyelokket. 


Hos deg virker det som om det kun har vært fettutbuling som har vært problemet, og at det er det som er korrigert. Det kan være at ikke det ble tatt nok den første gangen, og derfor ble det gjort et forsøk på å ta litt til. Ut i fra bildet du har sendt ser det ut som om det fortsatt gjenstår litt fett ute til siden i det venstre øye, og her har du også fått et drag slik at ve øyelokk er trukket ned.


Draget du har fått er en fryktet komplikasjon ved nedre øyelokksplastikk, og det er ikke helt lett å korrigere. Det er ulike strategier som benyttes, og ikke mange kirurger har erfaring med denne type kirurgi! Jeg vil anbefale deg å gå tilbake til kirurgen som har operert deg og diskutere ulike tiltak, og at han evt henviser deg til et annet sted dersom han selv ikke har erfaring med dette! 


Håper svaret kan være til hjelp!