Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hoodectomy

Spørsmål

Hei!Jeg sendte en forespørsel om mastektomi sist tirsdag.Vil jeg motta et svar snart?Jeg lurer nå på hva hoodectomi er.Tror jeg har denne tilstanden.Er det farlig?Er eventuell kirurgi kurant?Jeg sliter med dette.Håper på snarlig svar.

Kvinne 46
Svar

Clitoral hooding er en tilstand hvor clitoris er skjult av en hudfold som henger over glans clitoris, tilsvarnede forhuden på en mann. Hoodectomy er således et inngrep hvor denne løse huden over clitoris fjernes eller reduseres slik at clitoris skal komme frem. Dette er et inngrep som ikke har vært vanlig i Norge, men som etter hvert er blitt etterspurt i andre land, særlig i USA. 


I Norge har plastisk kirurgi på underlivet vært omdiskutert. Helsedirektoratet har i 2017 hatt en gjennomgang av praksisen i Norge på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. De finner da at det er få klagesaker knyttet til denne type kirurgi. Videre gjøres en ganske stor andel av intimkirurgiske inngrep ved offentlige sykehus, og totalt har anntall prosedyrer i Norge økt med ca 50% siste fire år. 


Håper svaret kan være til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-