Fjerning av brystproteser

Spørsmål

Hei! Jeg opererte inn silikonproteser i brystene for 5 år siden. Det føltes riktig ut da, men nå klarer jeg ikke lenger tanken på å gå rundt med protesene, det er ikke meg. Jeg gleder meg veldig til å få fjernet protesene og å få mine naturlige bryster tilbake. Så til spørsmålet: Mannen min og jeg planlegger at jeg skal bli gravid for første gang i løpet av neste år. Anbefales det at jeg fjerner protesene nå i god tid før graviditeten eller bør jeg vente til etter graviditeten og ammeperioden? Tenker da både med tanke på eventuelle ammeproblemer og brystenes fasong etter graviditeten. I utgangspunktet ønsker jeg å få gjort det nå før sommeren.

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for spørsmål!


Ønsker og behov varierer gjennom livet, og hvis du ønsker å fjerne protesene, er det lurt å gjøre det før du blir gravid. Protesene vil nok ikke innvirke på selve ammingen, men brystvevet vil alltid utvide seg når du er gravid og ammer. Dersom du har proteser i tillegg, vil du få større bryster i svangerskapet og trolig mer heng og hudoverskudd hvis du tar ut protesene når du er ferdig å amme. Så det er nok lurt som du selv har tenkt å ta dem ut nå før du blir gravid. 



Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-