Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fettposer under øynene

Spørsmål

Hello, I did a plastic surgery to my eyes. The idea was to take away the fat below my eyes. After the surgery the fat remained, and the doctor told me that he should do it again as there are still more fat under my eyes. He repeated the surgery, and a result of that was the fat remained and even got bigger, and the edge of the eyes were distorted. Please see my picture below. Can it be fixed?

Mann 68
Svar

Hei og takk for spørsmål!


Fettposer under øynene er et aldringtegn og skyldes at bindevevet som holder fettet inne i øyehulen blir svakere slik at fettet som er rundt øyeeplet buler ut under huden. Dette er mest vanlig nedre øyelokk og i øyekroken oppe. Fettvevet nede er delt opp i tre forskjellige rom, et inn mot neseroten, ett under pupillen og et ut til siden. Det vanliste er at fettet buler ut fra det inn mot neseroten og under pupillen, men hos eldre pasienter kan det bule ut fett fra rommet til siden også. 


Tradisjonelt har operasjonen for dette vært å fjerne fettet som buler ut gjennom et snitt under øyevippen nede. Huden brettes da ned og fettet blir tilgjengelig ved å sprike i ringmuskelen rundt øyet. Problemet med en slik tilgang er imidlertid at under tilhelingen kan det komme et drag i huden eller muskulaturen som fører til at øyelokket ned og ut til siden. 


En annen metode for å fjerne fettposer er å lage snittet på innsiden av nedre øyelokk mens øyelokket trekkes ned på kinnet med en krok. Ringmuskelen rundt øyet er da ikke innvolvert, og det blir ikke noe drag på øyelokket når det gror. 


Ut i fra bildet du har sendt, kan det se ut som om du har fått et slikt drag på øyelokket på ve øye som trekker øyelokket ned og delvis vrenger det. Det lager tåreflod og kan tørke ut hornhinnen dersom du ikke klarer å lukke øyet og tilføre hornhinnen fuktighet. Dette bør derfor korrigeres hvis det ikke går bort når alt er tilhelet. Inntil da bør du holde øyet fuktig med kunstig tårevæske eller salve og kanskje tape øyelokket igjen om natten. Det er ulike måter å løse dette problemet på, men det kan være vanskelig. Det mest elegante er å stramme opp nedre øyelokk ved å trekke opphenget av øyelokket ut til siden og litt opp, det som kalles kantopeksi eller kantoplastikk. En annen metode er å forkorte nedre øyelokk ved å ta ut en kile. Du bør uansett ta opp dette med kirurgen du har vært hos og få ham eller andre med god erfaring med det til å korrigere det dersom dette er noe som vedvarer. 


Håper svaret kan være til hjelp. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-