Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Delt brystvorte

Spørsmål

Hei, Jeg er en 19 år gammel jente som føler meg veldig usikker på brystvortene mine. Jeg liker ikke utseende på dem, og jeg tror helt ærlig at det må være noe galt. Den ene er delt i to omtrent, og den andre er bare rar og klumpete. Jeg går på en skole der det er mye fysisk aktivitet, så det er klart at jeg må dusje etter timene, men jeg greier nesten ikke kle av meg på grunn av at jeg ikke vil vise brystene mine. Dette skaper så mye stress og engstelse. Jeg føler meg unormal og lei meg fordi jeg takler ikke mine egne brystvorter. Mine Areola er også skikkelig «puffy» de ligger ikke flatt. Dette har virkelig skapt store problemer for meg. Jeg tør ikke være i et forhold fordi jeg er redd for at fyren kommer til å se brystvortene mine og tenke at de er ekle. Er det noe jeg kan gjøre?? Er det noe galt? Hjelp!

Kvinne 19
Svar

Takk for spørsmål!


Det du tar opp og som du har sendt bilder av er en delt brystvorte (bifid nipple). Det er en liten anomali som ikke vil lage noen problemer i forhold til brystutvikling og amming. Det er heller ikke veldig uttalt hos deg. Din bekymring i forhold til at noen og særlig en fremtidig kjæreste vil synes at det er rart, er nok ubegrunnet. 


Hvis dette skal korrigeres, vil nok hudbroen mellom de to nippeltoppene måtte fjernes slik at toppene møtes i en. Problemet med en slik korreksjon er at utførselgangene for melk kan skades slik at ammeevnen kan reduseres på det brystet. Derfor vil nok mange kirurger vegre seg for å gjøre dette før du er ferdig med å få barn. 


Jeg vil nok råde deg til å ta opp dette med fastlegen din slik at du får en annens objektive mening om dette, og så kan dere sammen finne ut om dette er noe du skal gå videre med nå eller vente til du har fått dine barn. 


Håper svaret kan være til hjelp!